Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σφοδρή επίθεση κατά Καμμένου

«Πυρά» εναντίον του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου εξαπολύει η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), λέγοντας ότι «θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Καμμένος να προβαίνει σε τέτοιες απαξιωτικές δηλώσεις για τους καθηγητές πανεπιστημίου, τους ανθρώπους που εκπαιδεύουν τους νέους επιστήμονες της χώρας μας».

Σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε αήθη επίθεση εναντίον των πανεπιστημιακών καθώς, αναφερόμενος στην πρόταση να κοπούν χρήματα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας για να δοθούν στους πανεπιστημιακούς, είπε τα εξής: «Ας ψάξουμε να βρούμε τα τελευταία χρόνια ποιοι από αυτούς είχαν συμμετάσχει σε επιτροπές, ποιοι είχαν πάρει χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι, επίλεκτοι της εκάστοτε κυβέρνησης».

Με οξύτητα απάντησε η ΠΟΣΔΕΠ, τονίζοντας ότι οι πανεπιστημιακοί πλήρωσαν πολύ βαρύ τίμημα για την οικονομική κρίση, υφιστάμενοι περικοπές που άγγιξαν το 40%, ενώ δεν συμμετείχαν στις αυξήσεις των άλλων ειδικών μισθολογίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ