Μετά την καταιγίδα αντιδράσεων πρώτων ωρών, τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη (Γεροβασίλη) και την προαναγγελία νέου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, όρισε για τη Δευτέρα τη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ. κατόπιν παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα που συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αποκλειστικό θέμα το πρόβλημα των τηλεοπτικών αδειών.

Στόχος του Μαξίμου είναι να πιέσει τη ΝΔ προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ ώστε στη συνέχεια να ορίσει η ίδια τους κανόνες του παιχνιδιού, με τη νέα της νομοθετική πρωτοβουλία. Ή να μπορεί να επικαλεστεί ενώπιον της κοινής γνώμης ότι την πολεμούν τα συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την εκλεγμένη κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιστρέφει τις κατηγορίες. Για τη ΝΔ ήταν η κυβέρνηση εκείνη που πήγε να στήσει την αριστερή διαπλοκή. Στο πλαίσιο αυτό, θέλει να προχωρήσει η συγκρότηση του ΕΣΡ, αλλά με ταυτόχρονη απόσυρση του νόμου Παππά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ακόμη ανακοινωθεί η συνεδρίαση στη Βουλή για το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει συνάντηση από τον Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να του παρουσιάσει τις θέσεις του για συναινετική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, μετά την ακύρωση από το ΣτΕ του νόμου Παππά.

Εκλογές ζητά η ΝΔ
Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη καλέσει τους πολίτες «σε δημοκρατική εγρήγορση» τονίζοντας ότι «είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές». Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ζήτησε να αναλογιστεί «έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας».

«Κυριακή κοντή γιορτή. Τη Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης» απαντά αμυνόμενη, πλέον, η κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζει βεβαίως την αντεπίθεσή της για την περίπτωση που δε συγκροτηθεί το ΕΣΡ. «Η απόφαση του ΣτΕ μας δεσμεύει όλους, εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε κυβερνητική ανακοίνωση.

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός» απάντησε με τη σειρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

crashonline.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top