Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολάκης: Κομπίνα Σαλμά με Βορίδη, Σκανδαλάκη και Πατούλη

Για σκάνδαλο στον ΕΟΠΠΥ στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά στελέχη αναφορικά με την υπόθεση με τα παραπεμπτικά διαγνωστικής αρθροσκόπησης, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για κομπίνα του κ. Σαλμά και των γαμπρών του και στην οποία, όπως είπε, εμπλέκονται Βορίδης, Σκανδαλάκης και Πατούλης. Είπε χαρακτηριστικά πως τιμολόγησαν με το κόστος της κανονικής αρθροσκόπησης που περιλαμβάνει και διήμερη νοσηλεία την αρθροσκόπηση που γίνεται με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Μάλιστα ο κ. Πολάκης σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε για τον κ. Πατούλη: «Και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων ο λαλίστατος κύριος Πατούλης μέσα στο κόλπο του κυρίου Σαλμά με τη διαγνωστική αρθροσκόπηση. Από πού κι ως που κύριε πρόεδρε υπέρμαχε της νομιμότητας δίνετε άδεια εργαστηρίου σε ιδιωτικό ορθοπεδικό ιατρείο; Και το πιο χειρότερο είναι ότι και καλά αυτό το ιατρείο θα έχει και υπέρηχο μέσα που από τότε που πήρε την άδεια δεν κατέθεσε ούτε ένα παραπεμπτικό διενέργειας υπερήχου στον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθεί αλλά μόνο παραπεμπτικά για διαγνωστική αρθρόσκοπηση».

Ο κ. Πολάκης τόνισε, επίσης, στην ΕΡΤ ότι γίνεται προσπάθεια ανάταξης του συστήματος αλλά και για καθυστερήσεις λόγω ενός «σαπημένου κράτους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ακόμη πως υπήρχαν σκανδαλώδεις διαδικασίες στην αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο παρελθόν και τόνισε ότι έχουν αγοραστεί ήδη 90 νέα ασθενοφόρα, ενώ ακόμη 20 που είχαν αγοραστεί από Περιφέρειες και Δήμους «κάθονταν» ανενεργά σε κέντρα υγείας.

Αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το χαρακτήρισε απόστημα, κεντρικό μηχανισμό μεταφοράς μαύρου χρήματος και ελέγχου των Μέσων ενημέρωσης.

«Ο κατήφορος του συστήματος σταμάτησε αλλά υπάρχουν ακόμη βαθιές πληγές και έχουμε πλήρη συναίσθηση», επισήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 «Μείνε μακριά από το παιδί μου», ουρλιάζει έξαλλη η Ηλέκτρα στον Παύλο. Ο Νάσος έχει...