Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«ΠΟΛΕΜΟΣ» Δ.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ! Γιατί κατηγορεί αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Διαμάχη μεταξύ του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου και μεγάλης εταιρείας σούπερ μάρκετ, άναψε για την… ελληνική σημαία, όπως διαβάζουμε στο crashonline.gr.

Ο Δημήτρης Καμμένος κατηγορεί τη Lidl ότι αφαίρεσε από τα προϊόντα της την Ελληνική Σημαία και η εταιρεία, απαντώντας σημειώνει πως πρόκειται «για μια γραφιστική απεικόνιση των θεματικών ελληνικών εβδομάδων που φιλοξενούμε στα καταστήματά μας» και υπογραμμίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν επιδιώξαμε να παραπέμψουμε το κοινό στο σύμβολο της ελληνικής σημαίας».

«Η απόφαση των υπευθύνων της αλυσίδα super market Lidl να αφαιρέσουν από αρκετά πριϊόντα τους την Ελληνική Σημαία που σηματοδοτούσε την ελληνικότητά τους, και στη θέση τους να αφησουν μόνο ένα σχέδιο με γαλάζιες – λευκές ρίγες, εγείρει σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καμμένος σε δελτίο τύπου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Απολογούμαστε για την όποια παρανόηση. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι από πλευράς μας δεν υπήρχε καμία πρόθεση παραποίησης του εθνικού μας συμβόλου. Πρόκειται για μια γραφιστική απεικόνιση των θεματικών ελληνικών εβδομάδων που φιλοξενούμε στα καταστήματά μας.

Συγκεκριμένα το σύμβολο που χρησιμοποιούμε αποτελεί δημιουργική απεικόνιση γραμματόσημου και συμβολίζει τη γεωγραφική προέλευση των προϊόντων. Επιλέχθηκε το γαλάζιο και το λευκό, καθώς αυτά είναι τα χρώματα που καλύτερα από όλα συμβολίζουν τη χώρα μας. Οι χρωματισμένες οριζόντιες γραμμές του είναι μόλις 7 και όχι 9 όπως στην ελληνική σημαία.

Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώξαμε να παραπέμψουμε το κοινό στο σύμβολο της ελληνικής σημαίας την οποία ούτως ή άλλως χρησιμοποιούμε αυτούσια τόσο στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό φυλλάδιο προσφορών μας όσο και στην τηλεοπτική μας επικοινωνία.

Βασικός μας στόχος στη Lidl Hellas είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας, κοινωνίας κι επιχειρηματικότητας, η ανάδειξη των Ελλήνων προμηθευτών και παραγωγών και η ενσωμάτωση ολοένα και περισσότερων ελληνικών κωδικών στη γκάμα μας».

Lidl

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ