Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε εφαρμογή το γαλάζιο μητρώο στελεχών, στην πρώτη γραμμή η Μαριέττα

Η δημιουργία ενός γαλάζιου μητρώου, μέσα από το οποίο θα αναδεικνύονται τα μελλοντικά κομματικά, κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε μία από τις βασικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο για την πορεία κατάληψης της γαλάζιας ηγεσίας όσο και μετά.

Η ώρα, λοιπόν, έφτασε καθώς σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να παρουσιαστεί η λειτουργία του νέου μητρώου και, κυρίως, η πολιτική προσέγγιση της γαλάζιας ηγεσίας για τον τρόπο που αυτό θα αξιοποιηθεί. Εάν δηλαδή θα αποτελέσει, όντως, μία δεξαμενή ανάδειξης νέων στελεχών που θα έρθουν να ανανεώσουν το μηχανισμό και τα ψηφοδέλτια του κόμματος ή τελικά, θα παραμείνει μία καλή ιδέα που, όμως, κόλλησε στις ήδη διαμορφωμένες δομές και παραδόσεις ενός κόμματος με μεγάλη ιστορία και, αντιστοίχως, μεγάλες σχέσεις επιρροής.

Υπό την έννοια αυτή, τα όσα θα πει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και, κυρίως, ο τρόπος που το μητρώο θα λειτουργήσει εφεξής θεωρούνται κρίσιμα για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας.

Ως προς το στέλεχος που θα αναλάβει την εποπτεία, και ταυτόχρονα το βαρύ φορτίο, λειτουργίας του μητρώου, η Πειραιώς κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν να έχει ζητηθεί η ενεργοποίηση της πρώην υπουργού της Ν.Δ. κ. Μαριέττας Γιαννάκου, το εγκώμιο της οποίας έπλεξε δημοσίως, πριν μερικές ημέρες στη Βουλή, ο Πρόεδρος του κόμματος. Εάν η πολύπειρη πολιτικός θα αναλάβει συνολικά την θέση της επικεφαλής του μητρώου ή εάν θα επικεντρωθεί στην αξιολόγηση των υποψηφίων του κόμματος για τις επόμενες εκλογές είναι κάτι που παραμένει ανοικτό. Πλην, όμως, καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι η Μαριέττα Γιαννάκου, με τον ένα ή τον άλλο ρόλο, θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ