Του Άγη Βερούτη

Η χρήση και μόνο της λέξης "νεοφιλελεύθερος" από κάποιον, δείχνει το χαμηλό δείκτη ευφυΐας του, την φτώχεια επιχειρημάτων του, την ιδεοληψία του, την άγνοιά του πως ζούμε στον 21ο αιώνα, την πρόθεσή του να εξαπατήσει τους συνομιλητές του, και την προσδοκία του να ομοιάσει με τον πρώτο διδάξαντα της χρήσης της, τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι "φίλοι της ελευθερίας" αλλά εχθροί της. Άνθρωποι που θέλουν να σου επιβάλουν την άποψή τους για το αν μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος, αν μπορείς να δημιουργήσεις πλούτο, αν θα έχεις την κυριότητα της υλικής ή άϋλης ιδιοκτησίας σου, αν θα πεθάνεις χωρίς φάρμακα και ακτινοθεραπείες όντας άρρωστος, αν θα δουλεύεις ως τα βαθειά γεράματα ώστε κάποιοι άλλοι να συνταξιοδοτούνται από τα 37 τους, με τους καρπούς του δικού σου μόχθου, αν θα αδιαφορεί η πολιτεία για το εμπόριο ανθρώπων, την ανομία, την ανισότητα, την διαφθορά.

Αυτά όλα πρεσβεύουν οι εχθροί της ελευθερίας, και αυτά ευαγγελίζονται. Μόνο που τα ευαγγελίζονται με αφορισμούς φαντασμάτων και σκιών, καμουφλαρισμένα με ένα δήθεν όνειρο μια δίκαιης κοινωνίας ανελεύθερων ανθρώπων.

Μπορούμε αυτά να τα αφήσουμε πίσω μας, αρκεί να είναι ξεκάθαρο σε όλους ποιοι είναι οι απατεώνες.

Και αναρωτιέμαι αν, ή μάλλον ΕΛΠΙΖΩ κάποια μέρα να ζήσουμε στη χώρα μας πραγματικά ελεύθεροι, δηλαδή ελεύθεροι από προκαταλήψεις, στερεότυπα και ιδεοληψίες.

Δεν ξέρω αν θα ζω ακόμα τότε, για να αναπνεύσω τον αέρα της ελευθερίας ανάμεσα σε ανθρώπους, αλλά ξέρω πως μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία επιτρέπει σε κάποιον να είναι ελεύθερος χωρίς να χρειάζεται να γίνει ερημίτης.

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter @agissilaos
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top