Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αντεπίθεση του Αλ. Τσίπρα, τα μέτωπα και οι αντίπαλοι

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Τις προηγούμενες φορές είχε …αποδράσει φέρνοντας τα πάνω κάτω, με τον ίδιο να βγαίνει νικητής στο τέλος.

Έτσι και σήμερα, η θέση της κυβέρνησης δεν είναι εύκολη: μέτρα και κοινωνική δυσαρέσκεια,δημοσκοπήσεις που να την αποτυπώνουν –όλα δείχνουν να είναι εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει πάντως μπροστά του εκλογική αναμέτρηση. Έχει όμως την πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες.

Όπως και τον… νυν υπέρ πάντων αγώνα από κάποιους άλλους. «Τράπεζες, τηλεοράσεις και Δικαιοσύνη, είναι τα τρία πεδία στα οποία περιμένουμε πόλεμο το επόμενο διάστημα», σημείωνε στο newpost.gr., στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου. Το οποίο προετοιμάζεται πάντως για τη δική του απάντηση στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά. Εκεί όπου θα λεχθούν «ονόματα», όπως έχει προϊδεάσει ο Νίκος Παππάς.
Όμως, όπως και στις προηγούμενες αναμετρήσεις, έτσι και τώρα, ο Αλ. Τσίπρας μπαίνει μπροστά σε μια προσπάθεια συν τοις άλλοις να ακυρώσει το δημοσκοπικό ισχυρισμό ότι η εικόνα του έχει «θολώσει».

Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ χαρακτηριστική για το τι θα επιχειρήσει από εδώ και πέρα ο πρωθυπουργός.Δύο συσκέψεις στο κυβερνητικό Μέγαρο, στις οποίες προήδρευσε ο ίδιος, ενώ ακολούθησε και ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Πρώτα για την οικονομία, εκεί όπου ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς να …τελειώνουν με τα νομοσχέδια για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες –νομοσχέδια που είχε ο ίδιος εξαγγείλει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Άρα, εκτός από τις πρακτικές επιπτώσεις των τριών νομοσχεδίων στην κοινωνία, είναι και θέμα αξιοπιστίας με άλλα λόγια.

«Ως το τέλος του έτους» το αργότερο, σύμφωνα με την οδηγία που δόθηκε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και στα τρία νομοσχέδια και να είναι νόμοι του κράτους. Σύσκεψη που αξιοποιήθηκε επιπροσθέτως για να σταλεί μήνυμα ελπίδας στους πολίτες: τα έσοδα πήγαν πολύ καλά, αξιολόγησε ο πρωθυπουργός, με τον αν. υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να διαπιστώνει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι «Λίστες και διασταυρώσεις στοιχείων έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς». Στοιχεία που θα αφήσουν ανενεργό τον… κόφτη, παρά τις προσδοκίες των αντιπάλων της κυβέρνησης, συμπέρανε ο πρωθυπουργός.

Στη μάχη της οικονομίας εξάλλου, το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο διαπιστώνουν με ικανοποίηση ότι όλοι πλην… Βερολίνου υιοθετούν τις ελληνικές θέσεις για το χρέος και την ανάπτυξη.

Ωστόσο, το πραγματικό ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι πώς το …γύρισμα στην οικονομία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, και για αυτό στη δεύτερη σύσκεψη της ημέρας, Αλέξης Τσίπρας, Ράνια Αντωνοπούλου και Παύλος Πολάκης είδαν τις λεπτομέρειες για 4.000 προσλήψεις 12μηνης διάρκειας,νοσηλευτικού και παραϊατρικού οργανισμού στις δομές Υγείας. Με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι με τις προσλήψεις, ικανοποιείται η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, για ταχεία βελτίωση της κατάστασης μέσα στο 2017.

Προσλήψεις που πραγματοποιούνται -όπως και οι επιπλέον 15.000 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς- χάρη στην α’ δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, θύμισε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.

Συμπέρασμα; Όλα τα μέτωπα ανοιχτά και… όποιος αντέξει!

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 116 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 116 Ο Γράντος τραυματίζεται προσπαθώντας να σώσει τον Διονύση, ενώ η Μαρία συγκρούεται με τον Μάρτιν...