Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φουλ επίθεση σε Τσίπρα και άνοιγμα σε κοινωνία από Μητσοτάκη

Ξεκάθαρα «θέλω» ως προς τα μετέπειτα βήματά του έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ και τον κύκλο ομιλιών του σε πανεπιστήμια στην άλλα πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., βάσει και του σχεδίου που έχουν εκπονήσει οι συνεργάτες του με προεξάρχοντα τον Τ. Θεοδωρικάκο, επικεντρώνεται σε δύο επίπεδα:
στη διατήρηση, αν όχι περαιτέρω κλιμάκωση, των τόνων κριτικής προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και, παράλληλα,
στο άνοιγμα προς την κοινωνία, με στόχο την εμπέδωση του δημοσκοπικού προβαδίσματος, και κυρίως την κινητοποίηση των ψηφοφόρων του… καναπέ και της αποχής, απ’ όπου η Ν.Δ. μπορεί να κερδίσει σοβαρές δυνάμεις.

Ως προς την κυβέρνηση, με αιχμή το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και του ΕΣΡ, η Ν.Δ. αναμένεται να επιμείνει στο μέτωπο, αν και δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αντιμετωπίσει την επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης εφόσον επιμείνει στην άποψη να μην νομιμοποιήσει τη διαδικασία συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Από εκεί και πέρα,τα ζητήματα της καθημερινότητας και της οικονομίας και, κυρίως, τα θεσμικά ελλείμματα που ανακύπτουν από την κυβερνητική πρακτική της κυβέρνησης θα κυριαρχήσουν στην αντιπολιτευτική ατζέντα της Πειραιώς.

Ως προς την κοινωνία, ο σχεδιασμός της Ν.Δ. προβλέπει εντατικοποίηση των περιοδειών του κ. Μητσοτάκη, με επισκέψεις που θα έχουν ως στόχο να αναδεικνύουν και πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος. Νέοι και γυναίκες μπαίνουν στο στόχαστρο της γαλάζιας προσπάθειας γοητείας ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του σαββατοκύριακου, ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει πολυήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, με στόχο να κλειδώσει εκλογικά το μεγαλύτερο νησί της χώρας χάριν της Ν.Δ.

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων, που ήδη από το 2009, απομακρύνθηκαν από τη Ν.Δ., επιλέγοντας συνειδητά την αποχή. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να πείσει για την αλλαγή σελίδας (και νοοτροπίας) στο 42 ετών κόμμα της κεντροδεξιάς, ζητώντας σε πρώτη φάση τη στήριξή τους για την εφαρμογή του προγράμματος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ