«Η ανάδειξη στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για την ΚΕ των υπουργών Παιδείας και Υγείας αποτελεί εντολή για στήριξη της καρδιάς του κοινωνικού κράτους», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο αναφέρθηκε στο συνέδριο του κόμματος τονίζοντας ότι «έδειξε την αποφασιστικότητα μας υπέρ των Αρχών της Αριστεράς στην διακυβέρνηση και αυτό καταγράφεται και στα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή».

Ο κ. Φίλης επισήμανε ότι τόσο ο ίδιος και όσο και άλλοι υπουργοί που είχαν υποστεί μία φοβερή επίθεση, βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των συνέδρων, κάτι που δείχνει, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι το κόμμα έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε αυτές τις επιθέσεις, να είναι αλληλέγγυο και να απαντά.

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «στα θέματα αρμοδιότητάς του είχαν δοθεί απαντήσεις μέσα από το έργο που παρήχθη, με τα σχολεία που άνοιξαν κανονικά παντού, αλλά και με το γεγονός ότι με τρόπο δημοκρατικό ετέθη το θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας μέσα από τη συζήτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών. Θέματα σαν κι αυτά συνδιαμορφώνουν το πολίτευμα και αναγεννούν τη χώρα, όχι μόνο η αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και των αναχρονισμών του παρελθόντος που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση».

Το γεγονός ότι στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων είναι ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας, αλλά και ο υπουργός Υγείας Ανδρ.Ξανθός, σχολίασε λέγοντας ότι «δεν είναι στήριξη σε πρόσωπα, είναι η εντολή του συνεδρίου για αυτές τις δύο δράσεις, που αποτελούν την καρδιά του κοινωνικού κράτους, να αποτελέσουν το επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης και του κόμματος».

«Την υψηλή θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, που πρωταγωνιστεί στο διάλογο για τις αποκρατικοποιήσεις, το βάθος στο οποίο θα φτάσουν, το πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια. Αυτός που με γενναιότητα έθεσε αυτά τα ζητήματα ήταν ο Σκουρλέτης, βγήκε έκτος, αυτό έχει σημασία», σημείωσε ο κ.Φίλης.

«Στόχος είναι ένα μαζικό κόμμα, πολιτικά προσανατολισμένο στη δράση, συνέχισε ο κ.Φίλης, πρέπει να δούμε το θέμα της δημοκρατίας στο εσωτερικό του, το πώς λειτουργούμε, να μην νεκρώσουμε και αναπτύξουμε σχέσης διαμεσολάβησης, αλλά να προστατευτεί η αγνότητα και η ανιδιοτέλεια της Αριστεράς, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσουμε τις σχέσεις προς τα έξω με την κοινωνία, την ειλικρίνειά μας, να αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που υφίσταται ο πολίτης, να μην λέμε ψέματα ως κόμμα και κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Για το μεγάλο ποσοστό αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο, είναι ψήφος προς έναν αγωνιστή της Αριστεράς που η συμβολή του στο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοριστική».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top