Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλης: Η κυβέρνηση δεν βιάζεται να φέρει την τροπολογία για τα κανάλια

Για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, για το πόρισμα Λιάκου για τις αλλαγές στο Λύκειο αλλά και για τα όσα έχουν συμβεί στον χώρο της Δικαιοσύνης και στο ΣτΕ με εμπλοκή του ονόματος ανώτατου δικαστή σε ροζ σκάνδαλο, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης, είπε ότι το πόρισμα Λιάκου δεν είναι η τελική θέση του υπουργείου και ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κοντά στην Άνοιξη. Για την αντίδραση της ΟΛΜΕ, προσπάθησε να καθησυχάσει λέγοντας ότι οι αλλαγές δεν αφορούν τους σημερινούς μαθητές.

Όσον αφορά στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, ο κ. Φίλης είπε ότι δεν είναι στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικό δημοψήφισμα και είπε ότι ο ίδιος τάσσεται υπερ του διαχωρισμού «όπως και το 70% των πολιτών σε δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών».

Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημείωσε πως γίνεται διάλογος με την εκκλησία, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία.

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, είπε: «Εάν το ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, με όλο τον σεβασμό, θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας, του κιτρινισμού και της φαυλότητας». Αναγνώρισε ότι τυχόν τέτοια απόφαση θα είναι “ήττα” και επισήμανε ότι το ΣτΕ θα πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο για να λάβει απόφαση.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο σε αυτή την περίπτωση, απάντησε: «θα το ξανασκεφτούμε». Για την τροπολογία σχετικά με τα κανάλια, σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν βιάζεται», ενώ αποσύνδεσε το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ με την απόφαση του ΣτΕ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συνταγματική επιταγή.

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ