Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επεισόδιο με φωνές και ένταση στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Λοβέρδο και την υπόθεση των οροθετικών

Επεισόδιο για τη δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικών γυναικών προκλήθηκε στην Εξεταστική ανάμεσα στον πρόεδρό της Σωκράτη Φάμελλο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο κατά την εξέταση του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΝΤ1 Στρατή Λιαρέλη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Λοβέρδος ρώτησε τον κ. Λιαρέλη αν θα δημοσιοποιούσε προσωπικά δεδομένα που τα απαγορεύει ο νόμος. «Δεν θα το έκανα ακόμη και αν ο νόμος το επέτρεπε» απάντησε ο κ. Λιαρέλης. «Θα δημοσιοποιούσατε προσωπικά δεδομένα οροθετικών γυναικών;», ρώτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία αναφερόμενη στην υπόθεση που είχε γίνει επί υπουργίας Λοβέρδου, αλλά χωρίς να αναφέρει το όνομά του.

Ο κ. Λοβέρδος απαίτησε να πάρει το λόγο επί προσωπικού και τότε προκλήθηκε ένταση. Ο κ. Φάμελλος του είπε ότι δεν υπάρχει προσωπικό καθώς δεν υπήρξε αναφορά στο όνομά του αλλά του έδωσε το λόγο.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για συκοφαντία, υπαινίχθηκε προσφυγή στη Δικαιοσύνη και υποστήριξε ότι προσβάλλεται η τιμή και η προσωπικότητά του.

Ο κ. Φάμελλος του επεσήμανε ότι δεν υπάρχει προσωπικό και αναφορά στο όνομά του ή στην τότε ιδιότητά του, αλλά ο κ. Λοβέρδος απαιτούσε να μιλήσει ξανά και φώναζε ότι «φιμώνεται η φωνή του», ενώ χτυπούσε και το χέρι του στο έδρανο.

«Δεν θέλω για ένα γινάτι να τινάξετε την Επιτροπή στον αέρα και δεν ξέρω γιατί το κάνετε», είπε ο κ. Φάμελλος στον κ. Λοβέρδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ