Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η εξωστρέφεια Μητσοτάκη και οι τάσεις εσωστρέφειας της Νέας Δημοκρατίας

Φαίνεται ότι είναι η μοίρα των κομμάτων εξουσίας και δη όσων έχουν γράψει αρκετά χρόνια στο βιογραφικό τους, όπως η Νέα Δημοκρατία που ήδη διανύει το 43ο έτος από την ίδρυσή της. Και η μοίρα αυτών των οργανισμών δεν είναι άλλη από την τάση τους να πέφτουν σε εσωστρέφεια, ενίοτε δι ασήμαντον αφορμή.

Αυτό συνέβη και χθες. Την ώρα που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. – στα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος – επέμενε σε έναν εξωστρεφή λόγο, επιφυλάσσοντας θετικές αναφορές για τους κ. Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Ευ. Μεϊμαράκη που βρίσκονταν στο ακροατήριο, και καλούσε σε συστράτευση «όλες και όλους. Και μαζί με εσάς, όλες και όλους τους Έλληνες πολίτες σε έναν συνεχή αγώνα για την ενδυνάμωση του μεταρρυθμιστικού μετώπου στη χώρα μας», στο περιθώριο της εκδήλωσης οι ψίθυροι δεν έλειπαν.

Και αφορμή γι αυτούς αποτέλεσε η δήλωση που είχε εκδώσει νωρίτερα, ο τέως Πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης , ο οποίος και σημείωνε ότι «η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής και την Εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα» και κατέληγε ότι «η Νέα Δημοκρατία με τις αρχές και αξίες της, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας απέναντι στον λαϊκισμό και τις ακρότητες».

Η «γραμμή συνεννόησης» του κ. Μεϊμαράκη, που παγίως διατυπώνει, υπήρξε η σπίθα. Στελέχη της ηγετικής ομάδας δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους, υπό την έννοια ότι σε μία περίοδο που το κόμμα ανεβάζει τους τόνους της κριτικής και ζητά επιτακτικά εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος. Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κυριαζίδης δεν δίστασε να αποδοκιμάσει δημόσια τη δήλωση Μεϊμαράκη.

«Είναι εκτός θέματος και άκαιρες οι δηλώσεις Μεϊμαράκη για συναίνεση, ανήμερα των γενεθλίων της Ν.Δ.» ανέφερε στο Βήμα FM, προσθέτοντας με νόημα ότι «βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο». Ευλόγως, η, κατά κάποιους, απόκλιση Μεϊμαράκη από την κεντρική γραμμή αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και στα πηγαδάκια που στήθηκαν έξω από τα γραφεία της Πειραιώς, χθες, με προφανή πάντως τη διάθεση και των δύο πλευρών να μην δοθούν περαιτέρω διαστάσεις.

newspost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ