Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινή αιχμηρή ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια, σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες επιταγές και όλους εκείνους, εντός και εκτός χώρας, που «επενδύουν» στην περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας», ενώ καλεί τους νέους «να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στην εργασία, και σε μία αξιοπρεπή ζωή».

«Εδώ και αρκετά χρόνια ο κόσμος της εργασίας βιώνει την επιθετικότητα του κεφαλαίου. Η νεοφιλελεύθερη επίθεση που συντελέσθηκε, είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και άρα την δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η νεολαία επισημαίνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχθηκε κυβέρνηση από την συντριπτική πλειοψηφία της μισθωτής εργασίας, δεν μπορεί παρά να επιμείνει στην εκπροσώπηση των συμφερόντων των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν άλλωστε η νομοθετική ρύθμιση της περασμένης Πέμπτης ενάντια στα καρτέλ των εργολάβων στο δημόσιο, αλλά και ο νόμος για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

«Ένα τέτοιο σχέδιο εξόδου από την κρίση περιλαμβάνει την δραστική μείωση της ανεργίας, την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση των μισθολογικών διακρίσεων, την προστασία των εργαζομένων απέναντι στις ομαδικές απολύσεις, την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών» επισημαίνουν οι νέοι του κυβερνώντος κόμματος

Ενώ καταλήγουν «ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε τους νέους και τις νέες να υπερασπισθούν το δικαίωμα τους στην εργασία, το δικαίωμά τους σε μία αξιοπρεπή ζωή, κόντρα σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον μας».

newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ