Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα απόπειρα Βούτση για συγκρότηση ΕΣΡ – Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

Νέα απόπειρα για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα πραγματοποιήσει την προσεχή εβδομάδα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με την κυβερνητική πλειοψηφία να επιμένει πως η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ολοκληρωθεί και ήδη έχει περάσει στην επόμενη ημέρα.

Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς άλλωστε και κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την διαπλοκή και την διαφθορά προκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να αντιληφθει τη νέα πραγματικότητα συναινέσει στη συγκρότηση ΕΣΡ.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι στην Διάσκεψη των Προέδρων την προσεχή εβδομάδα θα καταθέσει νέα πρόταση αποκαλύπτοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις πρώτες συζητήσεις με τα κόμματα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι εφόσον επιτευχθεί η απαραίτητη συμφωνία των 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων και προχωρήσουμε στη συγκρότηση ΕΣΡ τότε θα υπάρξει και η απαραίτητη “προικοδότηση” και σε υλικοτεχνική υποδομή και σε προσωπικό προκειμένου το ΕΣΡ να λειτουργήσει άρτια.

Με τα μέχρι στιγμή δεδομένα πάντως και αν δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικά και η νέα πρόταση του κ. Βούτση δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες να ευοδοωθεί. Κι αυτό γιατί από τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα δια των πιο επισήμων χειλέων, αυτών του Προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη επισημάνθηκε στον κ. Βούτση ότι η Ν.Δ δεν θα μεταβάλει στάση. Η ενημέρωση έγινε λίγο πριν από την έναρξη της προ ημερησίας την περασμένη Δευτέρα όταν ο Πρόεδρος της Βουλής κατέβηκε από το έδρανό του και πήγε στο έδρανο του Κυριάκου Μητσοτάκη ενημερώνοντάς τον για την πρόθεσή του.

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο ήταν κατηγορηματικός και με μια κίνηση του χεριού που παρέπεμπε σε “αποκλείεται” είπε στον κ. Βούτση ότι η θέση της Ν.Δ δεν αλλάζει και πως προαπαιτιύμενο για τη συναίνεση είναι η κατάργηση του νόμου Παππά και η επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ