Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε καθοδικό σπιράλ η Αριστερά – Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με πολιτική και ιδεολογική εξαΰλωση – Μην αναστρέψιμη η φθορά

Το βασικό συναίσθημα της κοινωνίας στην τωρινή φάση είναι να τελειώνουμε με αυτούς τους τύπους που έχουν αποτύχει σε όλα τα μέτωπα….
Σε καθοδικό σπιράλ βρίσκεται η Αριστερά στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με πολιτική και ιδεολογική εξαΰλωση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.
Από την μια ο Τσίπρας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός έχει ακόμη την στήριξη της Merkel Γερμανία και του Hollande στην Γαλλία.
Όμως και οι δύο πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης πνέουν τα λοίσθια, ειδικά ο Hollande έχει πολιτικά καταρρεύσει ενώ και η Merkel έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο πολιτικό της προφίλ λόγω προσφυγικού.
Ταυτόχρονα ο Τσίπρας δεν μπορεί να πέσει από την εξουσία, δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός που θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις.
Άρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επειδή βλέπει ξεκάθαρα την πολιτική φθορά είναι 100% βέβαιο ότι ΔΕΝ θα εγκαταλείψει την εξουσία.
Θα επιχειρήσει ένα ανασχηματισμό τις προσεχείς εβδομάδες καθαρίζοντας κυρίως υπουργούς που έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα… και αυτές οι περιπτώσεις είναι 3-4.
Το βασικό σχέδιο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που αντιλαμβάνεται την πολιτική φθορά είναι με ρετουσαρίσματα τύπου ανασχηματισμού, με μια υποτυπώδη βραχυχρόνια λύση για το χρέος αρχές του 2017 και με κάποιες άλλες κινήσεις να ανακτήσει το χαμένος έδαφος ή να μειώσει την διαφορά με την ΝΔ.
Η ΝΔ είναι πρώτη και με διαφορά 10 μονάδων σε μέσους όρους επειδή πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα αποστειρώνεται καθώς οι ψηφοφόροι του 2015 απομακρύνονται από την αριστερά.
Όμως αυτά είναι η μια πλευρά του νομίσματος.
Υπάρχει και η άλλη που είναι άκρως επικίνδυνη για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλά ισχυρά οικονομικά λόμπι θέλουν να τελειώνουν με την Αριστερά στην Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχουν στοχοποιήσει 3-4 βασικά στελέχη ως υπεύθυνους για τα αδιέξοδα και οι οποίοι θα είναι οι αποδιοπομπαίοι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην αντιπολίτευση.
Οι διεθνείς επενδυτές έχουν ξεκάθαρα απογοητευτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τυχαίο ότι το ελληνικό χρηματιστήριο, ο προεξοφλητικός μηχανισμός της οικονομίας έχει 15 μονάδες διακύμανσης 2,5 μήνες αυτό επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι επενδυτικό νεκροταφείο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να προσελκύσει το διεθνές κεφάλαιο.
Όμως αυτό που πρέπει να ανησυχεί πολύ σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η σοβαρότατη κοινωνική μεταστροφή.
Η κοινωνία έδωσε την δυνατότητα στην Αριστερά στην Ελλάδα να κυβερνήσει για να έρθουν καλύτερες ημέρες αλλά αποδείχθηκε ότι ήρθαν μαύρες μέρες, νέο μνημόνιο, ΕΝΦΙΑ, φορολογική λαίλαπα που δεν έχει κανένα προηγούμενο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις τύπου Καισαριανής για το ΕΑΜ αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά.
Μια κοινωνία που διχάστηκε στον εμφύλιο πόλεμο τα περί ΕΑΜ είναι πολιτικές ανοησίες, πολιτικός τσαρναταλισμός χειρίστου είδους….
Το ΕΑΜ δεν συνεργάστηκε με τους γερμανούς – αν και αυτό αμφισβητείται ιστορικά – και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με άνεση με τους γερμανούς… η συμβολικότατα σε όλο το μεγαλείο…
Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με πολιτική και ιδεολογική εξαΰλωση.
Οι φθηνού τύπου πολιτικοί καιροσκοπισμοί δεν πείθουν την κοινωνία, που ξεκάθαρα έχει απηυδήσει από την αποτυχία της αριστερής διακυβέρνησης.
Το βασικό συναίσθημα της κοινωνίας στο παρελθόν ήταν ότι η Αριστερά θα έρθει να αλλάξει την διαφθορά και το θέμα των καναλιών απέδωσε πολιτικά αλλά η διαχείριση των τραπεζών από την κυβέρνηση ήταν επιεικώς απαράδεκτη, προκλητική, πρόχειρη και προσβλητική.
Το βασικό συναίσθημα της κοινωνίας στην τωρινή φάση είναι να τελειώνουμε με αυτούς τους τύπους που έχουν αποτύχει σε όλα τα μέτωπα….
Το δυστύχημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι οι πολιτικοί φίλοι του Τσίπρα π.χ. η Merkel της Γερμανίας θα τον αδειάσουν στο πρώτο λεπτό όταν διαπιστώσουν ότι τους είναι άχρηστος ή όταν θα έχει κάνει όλη την βρώμικη δουλειά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως ποντάρει ότι όσο παραμένει στην εξουσία έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις δυσμενείς ισορροπίες αλλά η πολιτική εμπειρία 10ετιών επιβεβαιώνει ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία απλά θα διολισθαίνει από το κακό στο χειρότερο…
Σε 2 χρόνια από τώρα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ακόμη μικρότερα σε σχέση με αυτά που εμφανίζονται στις τωρινές δημοσκοπήσεις…..
Όλοι δουλεύουν για τον Μητσοτάκη…και την Χρυσή Αυγή που θα είναι οι κερδισμένοι των επόμενων εκλογών όταν πραγματοποιηθούν σε βάθος αρκετού χρόνου.

bankingnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ