Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Τα όσα συμβαίνουν στην δημόσια ζωή για να αποτραπεί η Δικαιοσύνη από το να κρίνει την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, δείχνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ίδια και χειρότερη από τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις που κατέστρεψαν την χώρα μας. Βρώμικοι, αμοραλιστές, συναλλάσσονται χυδαία και εκβιάζουν, ψεύδονται και καταλύουν το Σύνταγμα και όλους τους Δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Οι ανώτατοι δικαστές μπήκαν στο στόχαστρο, μετά την κάκιστη απόφαση του προέδρου του ΣτΕ για ματαίωση της πρώτης διάσκεψης της 30ης Σεπτ.
Η κυβέρνηση με την “συναλλακτική και εκβιαστική πολιτική” της, τους πρόσφερε ανταλλάγματα (αυξήσεις, αναδρομικά κλπ), για να εξευμενισθούν και να μην φέρουν εμπόδια.

Ο πιο βολικός τρόπος για να αποφύγει ο “νόμος Παππά” την κρίση για αντισυνταγματικότητα ήταν να απορριφθούν οι αιτήσεις ακυρώσεως για τυπικούς λόγους και να μην ασχοληθεί το δικαστήριο με την ουσία (συνταγματικότητας, αριθμού αδειών). Σημειωτέον ότι αυτό …πρότεινε ο εισηγητής σύμβουλος. Όμως φαίνεται ότι υπήρξαν έντονες διαφωνίες στις διασκέψεις της 12ης και 14ης Οκτ.

Το πρωί η διάσκεψη διεκόπη εκ νέου, μετά από …άγνωστο τηλεφώνημα…!!! Αμέσως η κυβέρνηση κατέθεσε νέο φάκελο εγγράφων για το επόμενο στάδιο, δηλ. για τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας.
Όπως είναι φανερό, τελείως αντι-θεσμικά, είχε ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ πληροφόρηση την ώρα της σύσκεψης, για το ότι ξεπεράστηκαν τα ζητήματα του παραδεκτού των αιτήσεων και ότι θα εξεταζόταν πλέον η ουσία για την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Και φευ, για μία ακόμη φορά αποκαλύφθηκε το διαβολικό πρόσωπο του αυταρχισμού, της διαφθοράς και της ανηθικότητας, με την ταυτόχρονη δημοσίευση της υποκλαπείσας παλαιότερης “προσωπικής” ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του ΣτΕ με γυναίκα συνάδελφό του. Βέβαια τα όσα αναγράφονται εκεί δεν περιποιούν τιμή ούτε για τον ίδιο αλλά και για το δικαστικό σώμα, όμως αυτό δεν μειώνει το μέγεθος της διαφθοράς και της ανηθικότητας των υποκλοπών και της επιχειρούμενης διαπόμπευσης.

Ο Υπ. Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος με …πρωτοφανή ταχύτητα… κίνησε πειθαρχική δίωξη κατά του αντιπροέδρου του ΣτΕ, χωρίς καν να έχει εξετάσει ως όφειλε την εγκυρότητα των στοιχείων. Ταυτόχρονα προετοιμάζεται το έδαφος για νέα ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕκαι σύγκλησής της με νέα, διαφορετική σύνθεση.
Για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξει κώλυμα τριών δικαστών. (υπάρχει ενός λόγω εμφράγματος, ένας άλλος έσπασε το… πόδι του, πρέπει να βρεθεί άλλος ένας). Η δίωξη του αντιπροέδρου του ΣτΕ δεν είναι λόγος εξαίρεσης, εκτός αν δηλώσει ο ίδιος κώλυμα. Περιμένουμε να δούμε ποιός άλλος θα δηλώσει κώλυμα, εκτός και αν ο πρόεδρος βρει πάλι κάποια διαδικαστική …ατραπό, “…εφιαλτική” για την αξιοπρέπεια του δικαστικού σώματος.

Ελπίζουμε ότι οι δικαστές του ΣτΕ δεν θα ενδώσουν στην προσπάθεια εκβιασμού και χειραγώγησης, δεν θα γελοιοποιήσουν τον Ανώτατο θεσμό της Δικαιοσύνης και θα πάρουν σωστές και δίκαιες αποφάσεις.

Το οφείλουν στην αξιοπρέπεια τους, στην επιστημονικότητά τους, αλλά κυρίως στους πολίτες και στην Δημοκρατία, ως ο τελευταίος θεσμός που μπορεί να την προστατεύσει από την κατάλυσή της.

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ