Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Βορίδης: Σύντομα θα οδηγηθούμε σε εκλογές

«Σύντομα θα οδηγηθούμε σε εκλογές», εκτιμά ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, γιατί, όπως επισημαίνει, όσο παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαφανίζεται η πολιτική του επιρροή και υπάρχει κίνδυνος πολιτικής εξαϋλωσής του. Ωστόσο, πιστεύει ότι η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συμφέρει τη ΝΔ.

Ερωτηθείς για το αν δυσκολεύεται το πολιτικό σύστημα και κατά συνέπεια η ΝΔ να βρει «ευήκοα ώτα» για προεκλογικές εξαγγελίες, δηλώνει ότι η ΝΔ χωρίς λαϊκισμό θα δεσμευτεί σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων.

Στην ερώτηση αν μπορεί να δεσμευτεί η ΝΔ ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ που μπήκαν στο Υπερταμείο, όπως δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού διερωτάται «τι δεσμεύσεις να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΔΑΠ όταν έχει δεσμεύσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια;» αλλά αναφερόμενος στη ΝΔ υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι κατ’ αρχήν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά οι όροι, οι προϋποθέσεις και το τίμημα κρίνουν αν πρέπει να γίνει μία ιδιωτικοποίηση.

Αναφορικά με την πρόσφατη κόντρα του υπουργού κ. Φίλη με την Εκκλησία και τον τυχόν διαχωρισμό «Κράτους-Εκκλησίας», ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει την άποψη ότι «το Σύνταγμα εμποδίζει τον κ. Φίλη να εκδηλώσει το αντιχριστιανικό του σχέδιο».

Για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι «στην Ελλάδα γινόταν αεροπειρατεία από ομάδα επιχειρηματιών την οποία έσπασε η κυβέρνηση με το νόμο για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών», δηλώνει ότι «ο κ. Παππάς, θέλει να ελέγξει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο, να περιορίσει την ενημέρωση, να φιμώσει την αντιπολίτευση».

liberal.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 103 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 103 Ο Παύλος στριμώχνεται στο δείπνο τόσο από τον Βρεττό, όσο και από τον Νικόλα. Ο...