Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ανάστατοι οι φαρμακοποιοί για σύλληψη συναδέλφου τους επειδή δεν ανέβασε τα ρολά!

Ανάστατοι είναι οι φαρμακοποιοί μετά από σύλληψη τα ξημερώματα της Κυριακής φαρμακοποιού ο οποίος αρνήθηκε να ανεβάσει τα ρολά στις 3 π.μ. για να εξυπηρετήσει πελάτη.

Παρότι η φαρμακευτική νομοθεσία επιτρέπει τα μέτρα αυτοπροστασίας των φαρμακοποιών, καθότι συχνά πυκνά πέφτουν θύματα ληστειών, φαίνεται ότι αυτό δεν εμποδίζει ακόμη και μια σύλληψη.

Ειδικότερα τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή φαρμακοποιός στο Βύρωνα ο οποίος εφημέρευε, αρνήθηκε σε πολίτη να ανεβάσει τα ρολά του φαρμακείου του για να του δώσει τα σκευάσματα που ζήτησε.
Παρότι σε κάθε φαρμακείο είναι διαθέσιμο ειδικό παράθυρο στην είσοδο, που χρησιμοποιείται τις νυχτερινές ώρες για να δίνονται τα φάρμακα, ο πελάτης επέμενε να ανέβουν τα ρολά.

Δείτε ενδεικτικά παρακάτω στη ΦΩΤΟ το ειδικό παράθυρο που διαθέτουν σχεδόν όλα τα φαρμακεία και αποτελεί βασικό μέτρο αυτοπροστασίας για τις νυχτερινές ώρες.

Να σημειωθεί πως πριν χορηγηθεί άδεια από την Περιφέρεια για τη λειτουργία ενός φαρμακείου ελέγχονται ακριβώς αυτά τα μέτρα αυτοπροστασίας των φαρμακοποιών.

Η άρνηση αυτή έμελλε όμως να στοιχίσει μία σύλληψη στον φαρμακοποιό, αφού εκλήθη η αστυνομία η οποία και τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα.
Στο Τμήμα μετέβη και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη.

Ο κ.Λουράντος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενος από τη νομική σύμβουλο Σοφία Αγγέλου και τον φαρμακοποιό Ευαγγέλου Βασίλειο, προκειμένου να διευκρινισθούν οι λόγοι που αστυνομικοί συνέλαβαν τον φαρμακοποιό επειδή αρνήθηκε να ανεβάσει τα ρολά του φαρμακείου του ενώ ήταν σε διανυκτέρευση.

Να σημειωθεί ότι ολόκληρη η περιοχή του Βύρωνα έμεινε χωρίς εφημερεύον φαρμακείο τα ξημερώματα της Κυριακής μετά τη σύλληψη του φαρμακοποιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ