Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το δίλημμα της ΝΔ για τις άδειες και το ΕΣΡ

Τον προβληματισμό της ΝΔ για τις περαιτέρω κινήσεις της στο θέμα των αδειών και συγκεκριμένα των περιφερειακών που ακολουθούν τις πανελλαδικές υποδηλώνει σύμφωνα με πληροφορίες η διακριτή τοποθέτηση του Αντιπροέδρου του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real ισχυρίστηκε ότι «η ΝΔ δεν είναι “κολλημένη” με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ. Να δούμε τι θα πει και το ΣτΕ για το νόμο Παππά», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «τυχόν συγκρότηση τώρα του ΕΣΡ δεν σημαίνει ότι θεραπεύονται τα προβλήματα του νόμου Παππά». Προχωρώντας ακόμα ένα βήμα ο κ. Χατζηδάκης συναρτούσε την τελική στάση της ΝΔ και από την απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά και του διαγωνισμού. «Αφήστε να δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση και τι θα έχει αποφασίσει μέχρι τότε το Συμβούλιο της Επικρατείας» ανέφερε χαρακτηριστικά καταλήγοντας ότι «αυτό που θέλω να κρατήσουμε όλοι στη μνήμη μας είναι ότι η ΝΔ δεν είναι “κολλημένη” με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ».

Ωστόσο τη σύγχυση που προκάλεσε η τοποθέτηση Χατζηδάκη έσπευσε να ξεδιαλύνει το Μοσχάτο, το οποίο με ανακοίνωσή του ξεκαθάριζε ότι οποιαδήποτε συνεννόηση για τη σύνθεση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προϋποθέτει την κατάργηση του νόμου Παππά ως αντισυνταγματικού, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του Μαξίμου για τον χαρακτηρισμό του νόμου εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ.

Η τοποθέτηση Χατζηδάκη πάντως δεν απορρίπτεται από όλες τις πτέρυγες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές και τα στελέχη που εκτιμούν ότι, ειδικά στην περίπτωση που κριθεί συνταγματικός ο νόμος από το ΣτΕ, η ΝΔ οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο συναίνεσης στη συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να μην αφήσει το πεδίο ελεύθερο να… αλώνίσει και με τις περιφερειακές άδειες που ακολουθούν η κυβέρνηση.

Η αντίληψη αυτή πάντως μέχρι στιγμής προσκρούει στις προθέσεις της ηγεσίας και του πυρήνα των σκληρών της ΝΔ που την απορρίπτουν ως έμμεση αναγνώριση του νόμου Παππά, γεγονός που με τη σειρά του καθιστά αναξιόπιστη την ηγεσία για τη δέσμευση για κατάργησή του.

newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 Η Φιλιώ λέει στον Μίμη πως ο Νικόλας είναι διαφορετικός μετά την επιστροφή του. Θα...