Το σωματικό βάρος τείνει να αυξάνεται όταν ο σύντροφός μας βιώνει στρεσογόνες καταστάσεις, υποστηρίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Michigan. Μάλιστα οι γυναίκες είναι περισσότερο ευάλωτες συγκριτικά με τους άνδρες.

Μάλιστα, μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι το 70% του γυναικείου πληθυσμού αντιμετώπιζε μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσει ασθένειες που σχετίζονται με την αύξηση βάρους. Αντίθετα, στους άνδρες το άγχος είχε μεγαλύτερη επίδραση στη διάθεσή τους και λιγότερο στο σώμα τους.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι το χρόνιο στρες (που ξεπερνά σε διάρκεια τον έναν χρόνο) μπορεί να υπονομεύσει τα κιλά μας και να οδηγήσει ακόμη και σε επίπεδα παχυσαρκίας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.042 παντρεμένοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που, μεταξύ άλλων, αξιολογούσαν την ποιότητα του γάμου τους και τα επίπεδα άγχους που βίωναν. Τα ζευγάρια ήταν παντρεμένα, κατά μέσο όρο, 34 χρόνια.

vita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top