Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τους πλειστηριασμούς τους ζητάει ο λαός!!!

Του Γιώργου Κράλογλου

Είναι ασυγχώρητοι οι άνθρωποι. Η λέξη ντροπή είναι έξω από την ηθική τους. Αναγγέλλουν επισήμως 1.000 πλειστηριασμούς στις επόμενες 80 ημέρες και απαντούν, χωρίς να κοκκινίζουν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση για να προστατέψει το σπίτι των αδυνάμων!!! Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυνηγάει μόνο τους μεγαλοεπιχειρηματίες!!! Ταυτόχρονα, ξετινάζουν την περίπτωση της Θεσσαλονίκης επειδή ξεσήκωσε όλη την Ελλάδα!!!

Διαβάστε μόνο την πρώτη παράγραφο σημειώματος παρωδία που κυκλοφόρησε το Μαξίμου η οποία αποκαλύπτει πόσο αμετανόητοι είναι ακόμη και όταν ο κόσμος ωρύεται στους δρόμους με το αίσχος της πολιτικής τους.

“Η κυβέρνηση προστατεύει την πρώτη κατοικία. Και μάλιστα με σημαντικά μέτρα ενίσχυσης των πιο αδύναμων. Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης ή κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν αναιρούν τον γενικό κανόνα προστασία της πρώτης κατοικίας. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα προστατεύσει τις περιουσίες μεγαλοεπιχειρηματιών που χρωστούν τεράστια ποσά –ανεξάρτητα με το αν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και κάποιοι πολίτες έχουν (την ισοπεδωτική και λανθασμένη πολιτικά) θέση ότι πρέπει να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός.”

Δεν χρειάζεται να πάς παρακάτω. Η αλήθεια είναι ορατή. Ο κοσμάκης και η αστική κοινωνία καλούνται τώρα να πληρώσουν τις επιλογές τους να φέρουν τους αριστερούς στην εξουσία.

Μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου θα βγουν στο σφυρί από 500 έως 1.000 ακίνητα. Το 2017 θα αλλάξουν χέρια, με πλειστηριασμούς, 5.000 ακίνητα ιδιωτών, καταστήματα, βιοτεχνίες, αποθήκες και εργαστήρια.

Αυτοί είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες… από τους οποίους ήλθε να μας γλυτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι οι μπαταχτσήδες που θα μας γλυτώσει η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση.

Δηλαδή τι; Να μην βγουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα που έχουν φεσώσει το κράτος; Να μην τιμωρήσει τους επαγγελματίες κομπιναδόρους μέσω δανείων και της πολιτικής τακτικής του χαρίσματος των χρεών; Να συνεχίσουν να αισθάνονται ηλίθιοι και κορόιδα οι συνεπείς φορολογούμενοι που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους;

Ούτε συζήτηση. Πρέπει και στον τόπο μας να μπει τελικά τάξη. Να κλείσουν οι πόρτες στους επαγγελματίες απατεώνες και στις υπερβολές και από τις Τράπεζες.

Αυτό όμως που συζητάμε και που αποτελεί και αντικείμενο και του σημερινού μου σημειώματος είναι η σημερινή εικόνα της Ελλάδας, ως κράτους περίθαλψης απατεώνων.

Εικόνα για την οποία, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να βγάζει την ουρά του απ’ έξω.

Ασφαλώς και οι προηγούμενοι είναι υπεύθυνοι για την αναπαραγωγή της τραγικότητας της κατάστασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για το τελικό μπάχαλο. Γιατί ως αντιπολίτευση μεταξύ 2012-2014 μεγιστοποίησε τη νοοτροπία του απατεώνα από κάθε πλευρά μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυρήνας του “Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω”. Το αριστερό κίνημα έκανε αυτούς που πληρώνουν να αισθάνονται τουλάχιστον ανθρωπάκια της καρπαζιάς αφού οι “Δεν πληρώνω” του ΣΥΡΙΖΑ όρθωναν το ανάστημά τους στο κράτος…

Ο ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη” και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ ξεσηκώνοντας πονεμένους αλλά και αφελείς αστούς να τρέχουν με σημαιάκια πίσω από τον Τσίπρα για να γλυτώσουν το σπιτάκι τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που υποσχέθηκε που θα βαρέσει νταούλια και ζουρνάδες στους δανειστές και για τα κόκκινα δάνεια και για την πρώτη κατοικία. Αλλά αν δεν γίνουν 7.000 πλειστηριασμοί το 2016-2017 δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε δανεικά…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που υποσχέθηκε στους επιχειρηματίες ότι θα τους δικαιώσει πληρώνοντας τα 3 δισ. ευρώ φέσια του κράτους (του 2014) από επιστροφές ΦΠΑ και χρέη προμηθειών κυρίως σε είδη σχετικά με την υγεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι είναι που όχι μόνο δεν πλήρωσε τα 3 δισ. που βρήκε αλλά τα ανέβασε στα 7,5 δισ. ευρώ για να φτιάξει τα εικονικά πλεονάσματα!!!

Να λοιπόν που είναι το θέμα. Στο ποιος γέννησε και εξέθρεψε στη χώρα τον κόσμο των επαγγελματιών απατεώνων. Ευθύνες που μεγιστοποιήθηκαν από τη χούντα για να παρουσιάσει μεγαλειώδες το κράτος… αλλά και στη μεταπολίτευση με τη γνωστή πολυσυλλεκτικότητα…

Αλλά οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι γιγάντιες και ιστορικές γιατί μέσα στην φτωχοποίηση του 2009-2014 έπαιξε κομματικά και πολιτικά με τον πόνο των πραγματικά φτωχών τους οποίους παρέσυρε να γίνουν ψηφοφόροι του.

Και αντί να τις αναλάβει έχει το πολιτικό θράσος να μιλάει για αδύναμους που θα προστατεύσει και μεγαλοεπιχειρηματίες που θα κυνηγήσει. Τους αδύναμους όμως που τους προσδιορίζει ανάλογα με τις ανάγκες τους κόμματος σε ψήφους… Τους δε επιχειρηματίες τους θεωρεί “πτυσσόμενους” και τους μεγαλώνει ή τους μικραίνει… επίσης ανάλογα με τις ανάγκες της κομματικής του συσπείρωσης και το λαϊκό κοινό που επιδιώκει να εγκλωβίσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ