Την εκτίμηση ότι με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση, με στόχο να γίνει πιο συνεκτική και αποτελεσματική, διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας «αντιστρέψιμη» την εικόνα που αποτυπώνεται για την κυβέρνηση στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Τόνισε ότι «εκλογές θα γίνουν το 2019» και υποστήριξε ότι για θέματα, όπως η ελάφρυνση του χρέους, «μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο».

«Μετά το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης, που εκτιμώ ότι δεν πρέπει να αργήσει και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο, ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του κι έναν ανασχηματισμό μεγάλης έκτασης, ο οποίος θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συνοχή στην προώθηση των στόχων» προέβλεψε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm». Διευκρίνισε, πάντως, ότι εκφράζει εκτίμηση και ότι οι ανασχηματισμοί είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και δεν προαναγγέλλονται.

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «στις εκλογές διαψεύδονται οι εταιρείες δημοσκοπήσεων», παραπέμποντας στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει απογοήτευση, ακόμη και θυμός, σε ένα κομμάτι των ανθρώπων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ -και δικαιολογημένα- καθώς δεν έχουν φανεί οι θετικές επιπτώσεις των οικονομικών δεικτών στην καθημερινότητα του πολίτη».

«Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι αντιστρέψιμη, θεωρώ ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει ένα σχέδιο τριετίας και θα δώσει ώθηση με ένα πιο ενωμένο και εξωστρεφές κόμμα, που να στηρίζει τον Τσίπρα στο σχέδιο που έχουμε χαράξει. Αυτό θα επιβεβαιωθεί με μεγάλες πλειοψηφίες και στην επανεκλογή του Τσίπρα και στις πολιτικές μας αποφάσεις» σημείωσε.

«Εκλογές θα γίνουν το 2019 και αυτό είναι και το δημόσιο συμφέρον» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, κατηγορώντας την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για «παιχνίδια εκτροπής και αποσταθεροποίησης, γιατί βλέπει ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την οικονομία και επομένως και για την κοινωνία και γιατί βλέπει ότι όσο σταθεροποιείται αυτή η κυβέρνηση, αποσταθεροποιείται η διαπλοκή, τα θαλασσοδάνεια, οι κολλητοί της».

«Η γραμμή, όμως, αυτή του Μητσοτάκη, της αποσταθεροποίησης, του "φύγετε", του "εκλογές εδώ και τώρα", που βλάπτει την οικονομία και κάνει ζημιά στη χώρα, βρίσκει εμπόδια και μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Δείτε τη χθεσινή δήλωση Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είναι σε εντελώς διαφορετική γραμμή και μιλάει για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι «παρά τις διαφορές μας υπάρχουν θέματα που πρέπει και μπορούμε να διαμορφώσουμε εθνικό μέτωπο για την Ελλάδα, όπως για την ελάφρυνση του χρέους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top