Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: Η κυβέρνηση θυμίζει δικτατορία

«Είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής για την κυβέρνηση αν το Σύνταγμα πρέπει να αφορά όλο τον ελληνικό λαό και ο διάλογος να είναι διάχυτος για την ενίσχυση της δημοκρατίας».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για ζητήματα Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, υπεραμυνόμενος της συγκρότησης της Κοινωνικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και αντιδρώντας στις αιχμές του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, που υποστήριξε ότι η πρακτική αυτή θυμίζει εποχές χούντας.

«Αυτό θεωρεί η κυβέρνηση ότι πρέπει να γίνει για την ενίσχυση της δημοκρατίας, ώστε ο ελληνικός λαός μέσα από τους εκπροσώπους του, να δραστηριοποιηθεί και να κινητοποιηθεί, για τόσο μεγάλα και σημαντικά ζητήματα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την κοινοβουλευτική διαδικασία», υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έχοντας στο μυαλό μου τις προηγούμενες αναθεωρήσεις του Συντάγματος που έγιναν, προσφεύγοντας κυριολεκτικά στη Βουλή και αντιπαραβάλλοντας τη σημερινή πρακτική με την οποία συγκροτείται μια κοινωνική επιτροπή για να κάνει κοινωνικό διάλογο, θυμίζει δικτατορία. Το έκανε δύο φορές ο Παπαδόπουλος. Με τον υποτιθέμενο διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θυμίζει σε πολλές περιπτώσεις δημοκρατικό κόμμα. Αυτό που τους λείπει είναι να βρουν έναν καλλιτέχνη σαν τον Οικονομίδη να τραγουδήσει στο σύνταγμα».

Στο θέμα παρενέβη και ο Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, για να σημειώσει ότι οι προηγούμενες αναθεωρήσεις ήταν κατεξοχήν κοινοβουλευτικό έργο χωρίς να σημαίνει ότι δεν έγινε διάλογος με κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε ακόμα για ενδυματολογικές επιλογές βουλευτών της κυβέρνησης με τις οποίες έρχονται στη βουλή και με τις ίδιες, όπως είπε, μεταφέρονται και στο Μέγαρο Μαξίμου, για να αλληλοχαριετίζονται με τον πρωθυπουργό ο οποίος το πρωί έχει συναντήσεις με δικαστές και το βράδυ κερνά ποτά.

«Πολιτικά αποτύχατε, αποδείξατε ότι είστε τουλάχιστον ανεπαρκείς, είναι χρήσιμο για τον ελληνικό λαό να δείξετε επάρκεια έστω στα μικρά» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Απαντώντας ο κ. Πετρόπουλος άφησε αιχμές για επικοινωνιακό τέχνασμα του βουλευτή. «Προφανώς ο σχολιασμός είναι πιο σημαντικός για τον κ. Λοβέρδο από το να ζητήσει να πάρει απαντήσεις επί της ουσίας της ερώτησής του», ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ