Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ-ΛΕΒΕΝΤΗ: «Προσωποπαγής και με οικογενειοκρατικές αντιλήψεις η Ενωση Κεντρώων» λέει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου

Με μία αιχμηρή ανάρτηση απάντησε ο Γιάννης Καλλιάνος στη σκληρή κριτική που δέχτηκε από το πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Καλλιάνος υπήρξε μέχρι πρόσφατα εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Κεντρώων, ωστόσο αποχώρησε έπειτα από τις έντονες διαφωνίες για την πολιτική που ακολουθούσε το κόμμα και τη σύμπλευση με τις κυβερνητικές πολιτικές, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την συμπόρευση του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Βασίλης Λεβέντης χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς μετά την αποχώρησή του όπου μάλιστα τον αποκάλεσε… αποστάτη.

Αυτή τη φορά ο κ. Καλλιάνος δίνει συνέχεια στην ένταση που έχει ξεσπάσει τονίζοντας μάλιστα ότι η Ένωση Κεντρώων χαϊδεύει τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο κάτι που τον έβρισκε αντίθετο. Παράλληλα τονίζει ότι υπήρχαν εσωκομματικές πρακτικές που παρέπεμπαν σε προσωποπαγές κόμμα με προθέσεις εξυπηρέτησης οικογενειοκρατικών αντιλήψεων.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:
«Με θλίψη παρακολούθησα για άλλη μια φορά τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ανοίκειους χαρακτηρισμούς προσβάλλοντας το ήθος και την προσωπικότητά μου. Ο συστηματικός τρόπος αποδόμησης του δικού μου ήθους είναι μια πρακτική η οποία έχει εγκαινιασθεί από τον κ. Λεβέντη αμέσως μετά την αποχώρησή μου από το κόμμα. Η προσχώρησή μου στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με επιχειρήματα αλλά με προσωπικές επιθέσεις, προσφιλής, όπως αποδεικνύεται, μέθοδος του κ. Λεβέντη.

Ας αποφασίσει ο κ. Λεβέντης ποιος ήταν ο ρόλος μου στο κόμμα. Ήμουν ένας «απλός» υπάλληλος όπως ανέφερε στον κ. Παπαδάκη στον Αντ1 πριν λίγο καιρό ή ως Εκπρόσωπος Τύπου ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής που «πρόδωσα» την εμπιστοσύνη του (Ομιλία του στην Αθηναΐδα, 17/10/16);

Ενώ ο ίδιος θιγόταν για τις αναφορές μου, ως Εκπρόσωπος Τύπου, σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ενεργούσαν αντίθετα με το περί δικαίου αίσθημα, τώρα επιτίθεται με ιταμό και αήθη τρόπο κατά της προσωπικότητας μου σε κάθε εμφάνισή του στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, κάτι που συστηματικά κάνουν εδώ και 2 μήνες στρατευμένα κάποιοι ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα : Αποχώρησα από την Ένωση Κεντρώων διότι ο κ. Λεβέντης «χάιδευε» τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, κάτι που με έβρισκε αντίθετο. Όπως αντίθετο με έβρισκαν και οι εσωκομματικές πρακτικές που παρέπεμπαν σε προσωποπαγές κόμμα με προθέσεις εξυπηρέτησης οικογενειοκρατικών αντιλήψεων.

Δυστυχώς, οι αναφορές του κ. Λεβέντη σε «αποστάτες» και «δεξιά», όπως ο ίδιος τα εννοεί, στέλλουν τον πολιτικό λόγο δεκαετίες πίσω. Τις εποχές που αναπολεί ο κ. Λεβέντης προκειμένου να έχουν απήχηση τα όσα ισχυρίζεται. Καλώς ή κακώς γεννήθηκα πολύ πιο μετά από τις εποχές που ο κ. Λεβέντης περιγράφει. Ο λόγος και η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει προκειμένου να πλήξει το ήθος μου είναι αυτά που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στη διχόνοια και στο βούρκο.

Έχοντας αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες πήρα τον παλμό της πλειοψηφίας η οποία ήθελε τον Γιάννη Καλλιάνο να μείνει ενεργός πολιτικά κάνοντας την καλύτερη επιλογή. Κριτής όλων μας είναι ο ελληνικός λαός ο οποίος τελικά θα αποφανθεί για το πολιτικό ποιόν του καθενός».

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ