Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόταση μομφής στον Παππά εισηγούνται στον Μητσοτάκη

Την κατάθεση πρότασης μομφής στον Νίκο Παππά εισηγούνται πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών τραβάει σε μάκρος και τα εμπόδια γίνονται υψηλότερα, όπως διαβάζουμε στο parapolitika.gr.

Από τη μία η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει δεκτές τις προσφυγές και να συζητήσει σε δύο νέες συνεδριάσεις τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά και από την άλλη το αδιέξοδο στη συγκρότηση ΕΣΡ, κάτι στο οποίο ήλπιζε η κυβέρνηση.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αιφνιδίασε την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να αρχίσει ξανά η συζήτηση για επαναφορά της τροπολογίας Παππά που είχε κατατεθεί την Παρασκευή το βράδυ αλλά αποσύρθηκε.

Από την αντιπολίτευση εκτιμούν ότι ο Νίκος Παππάς είναι σε δυσμενή πολιτική θέση και εκείνο που περιμένουν είναι το αν θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του για τις τηλεοπτικές άδειες, κάτι που σημάνει και ακύρωση της διαδικασίας, και διενέργεια νέου διαγωνισμού από ένα νέο ΕΣΡ. Όσοι από την αντιπολίτευση προκρίνουν το σενάριο της πρότασης μομφής στον Νίκο Παππά, θεωρούν την παραπάνω χρονική στιγμή ως την κατάλληλη για να κατατεθεί αυτή, με την ελπίδα ότι θα «χτυπήσουν» την κυβέρνηση μετά από μία μεγάλη ήττα, εν μέσω εσωστρέφειας, με προφανή στόχο να προκαλέσουν ένα ενεπανάληπτο ρήγμα στην κυβέρνηση και να καταστήσει τις εκλογές αναγκαίες καθώς η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών βρισκόταν στην κορυφή της ατζέντας και μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για αντισυνταγματικότητα του νόμου θα ρίξει στο κενό μεγάλο κομμάτι της κυβερνητικής ρητορικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 114 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 114 Μαθιός και Βασιλική ανησυχούν για τις προθέσεις του εισαγγελέα στο θέμα...