Στη λύση του μυστηρίου του τριγώνου των Βερμούδων έφτασαν οι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν πως για τις εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων ίσως ευθύνονται εξαγωγικά σύννεφα που δημιουργούν τρομακτικές «εκρήξεις ανέμων» και φτάνουν τα 275 χλμ. την ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ισχυρότατες «εκρήξεις» ανέμων είναι ικανές να αναποδογυρίσουν πλοία στη θάλασσα και να αναγκάσουν αεροσκάφη σε πτώση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος Ράντι Σέρβενι στην Mirror, «Αυτοί οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι στην ουσία βόμβες αέρα. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί έντονα καθοδικά ρεύματα αέρα. Είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου από την βάση των νεφών και χτυπούν τον ωκεανό και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα κύματα, τα οποία μπορεί να γίνουν τεράστια με την αλληλεπίδραση μεταξύ τους».

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι τέτοιοι τεράστιοι σχηματισμοί νεφών εμφανίζονται στο δυτικό μέρος των Βερμούδων και εκτείνονται σε απόσταση από 20 έως 55 μίλια. «Τις περισσότερες φορές αυτοί οι σχηματισμοί δεν είναι ορατοί από την επιφάνεια της θάλασσα και σχηματίζονται τυχαία» είπε ο μετεωρολόγος του πανεπιστημίου του Colorado, Steve Miller.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τη Daily Mail, στο τρίγωνο των Βερμούδων χάνονται κατά μέσο όρο 4 αεροπλάνα και 20 πλοία κάθε χρόνο.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top