Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: Ο Ομπάμα έρχεται… αλλά δεν θα κρατούσα μεγάλο καλάθι

Στην επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα στα μέσα Νοεμβρίου αναφέρθηκε, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απαντώντας στο ερώτημα αν μπορούμε να προσδοκούμε κάτι σε σχέση με το χρέος και τη ρύθμισή του από την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου είπε:

«Καταρχάς θέλω να σας πω ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο κ. Ομπάμα επισκέπτεται την Αθήνα. Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος, μετά τον Μπιλ Κλίντον που επισκέπτεται την Ελλάδα. Θυμάστε τότε να στήνονται ικριώματα και ανοιχτά δικαστήρια στην πλατεία Συντάγματος. Πολλοί από αυτούς που συμμετείχαν σε αυτά νομίζω ότι βρίσκονται και στην κυβέρνηση, αν δεν κάνω λάθος. Ελπίζω ο κ. Ομπάμα να γίνει δεκτός με διαφορετικό τρόπο».

Και πρόσθεσε ο πρώην υπουργός: «Θα σας έλεγα ότι λόγω της αμερικανικής πολιτικής συγκυρίας δεν θα περίμενα πολλά από αυτή την επίσκεψη. Είναι μία επίσκεψη η οποία γίνεται στο τέλος της θητείας, ένα μήνα πριν παραδώσει ουσιαστικά την καρέκλα στον διάδοχό του. Αρα θα έχει σαφέστατα συμβολικό χαρακτήρα, δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει ουσιαστικό χαρακτήρα. Είναι σίγουρο ότι οι ΗΠΑ έχουν σταθεί δίπλα στο αίτημα της Ελλάδας για την απομείωση του χρέους και θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό ο κ. Ομπάμα να έρθει με μία σαφή θέση προς αυτή την κατεύθυνση. Από κει και πέρα δεν θα σας έλεγα ότι θα περίμενα από μία τέτοια επίσκεψη να ανατραπεί συνολικά ο συσχετισμός στην Ευρώπη έτσι όπως τον έχουμε ζήσει ή ο συσχετισμός ανάμεσα στους δανειστές και τις αμφιλεγόμενες και αντιθετικές τοποθετήσεις τους».

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...