Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΕΣ

Γράφει η Λέττα Καλαμαρά*

Υπό το άγρυπνο βλέμμα της Όλγας οι κεφαλές της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας τίμησαν την ιστορική επέτειο του “ΟΧΙ” σε άλλο χρόνο και τόπο. Ποιοι οι λόγοι που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Αρχιεπίσκοπος σνόμπαραν και απείχαν από τις επίσημες και ενωτικές εκδηλώσεις εορτασμού στη μητρόπολη της Θεσσαλονίκης δεν έγιναν γνωστοί, όμως μεταξύ “τύρου και αχλαδίου” που παρατέθηκε στο μυστικό γεύμα στον Άγιο Ευστράτιο από τον οικοδεσπότη αναμφίβολα δόθηκαν μυστικοί όρκοι σιωπής και υποσχέσεις. Τα τηλέφωνα για ευχές και συγχαρητήρια από τους διοργανωτές αυτής της περίεργης εκδήλωσης, το γνωστό μας δίδυμο, έπεσαν βροχή. Το ποιος είχε τον ιστορικό ρόλο του Ιούδα αυτή την ιερή ημέρα, αναζητείται. Εξάλλου σε αυτή η χώρα αν δεν έλλειψε κάτι στην ένδοξη ιστορία της ήταν οι Εφιάλτες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πλήθος Λεσχών εσωτερικού και κυρίως εξωτερικού παρακολούθησαν τα δρώμενα που προετοιμάστηκαν υπό άκρα μυστικότητα και περιορισμένη δημοσιογραφική κάλυψη, μέρα που ήταν. Από την ξεχασμένη Ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας, που φιλοξένησε στα χώματα της τα παλληκάρια του ’40 που ακόμα και σήμερα αποφέρουν κέρδη στην παρασιτική μας κοινωνία μέχρι το μακρινό Καστελόριζο τόπο συνδεδεμένο με την πλήρη υποταγή μας στους δανειστές μας και την Ευρωπαία συντονίστριά τους τα σύννεφα του διχασμού μαζεύονται απειλητικά. “Έχουμε πόλεμο”, όπως αναφώνησε πρόσφατα και ο Υπουργός Υγείας κ.Πολάκης και ανεξάρτητα με ποιο μέρος είμαστε τα στρατόπεδα που πολεμούν είναι πάντα δύο.

Πόλεμος χωρίς στρατό δεν υπάρχει και όπως αποκάλυψαν και οι δραχμολάγνοι με τις παχυλές καταθέσεις της Ελβετίας ο στρατός θα μπορούσε να είχε με την κατάλληλη ηγεσία φυσικά το ρόλο του ανθρωπιστικού ξεκληρίσματός μας μέσα από τη διανομή συσσιτίων, φαρμάκων και ασφαλώς της ενημέρωσης. Μίαηγεσία που θα έχει αποδείξει στον τομέα της μέσα από την υποδοχή των λαθρομεταναστών και την αδράνεια του σώματός της την υποταγή σε Λέσχες και εγκληματικές αμέλειες επάνδρωσης.

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο πολιτικό, κρατικό και κοινωνικό πεδίο καθώς η μεταναστευτική απειλή εξανεμίστηκε μετά την ενοχλητική για την Τουρκία και όχι μόνο παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η ευρωπαϊκή γερμανική πρωτοκαθεδρία χάθηκε και το ευρώ ταυτίστηκε με το δολάριο και την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Ο χρόνος τέλειωσε και το κακό της διάλυσης της Ελλάδας δεν ήρθε θλίβοντας τους εμπνευστές οικουμενικής κατάλυσης της δημοκρατίας μέσα από ένα αναχρονιστικό κομμουνιστικό φερετζέ της ντόπιας και της διεθνούς μαφίας.

Οι χώρες παράδειγμα είναι πολλές με την Ισπανία ως τελευταία να δείχνει το δρόμο της συνένωσης των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων με μόνο αυτοσκοπό τη βελτίωση του βιοτικού της επιπέδου.

“Αμ’ έπος αμ’ έργο” για την ηρωική γενιά του Πολυτεχνείου και των σταγονιδίων της, κακέκτυπο της γενιάς των ηρώων του ’40…

* Η Λέττα Καλαμαρά είναι δημοσιογράφος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ