Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι επόμενες παραστάσεις του τσίρκου

Του Γιώργου Κράλογλου

Οι παραστάσεις είναι τρεις. Είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε ιθαγενείς. Εισιτήριο δεν προπληρώνουμε… Θα πληρωθεί (με απειλή φυλάκισης) μετά τις παραστάσεις. Κόστος 3 δισ. σε φόρους για να καλυφθεί πλεόνασμα 1,8% του ΑΕΠ που συμφώνησε το τσίρκο. Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα στη Βουλή. Πρώτη παράσταση το μονόπρακτο “Η διαπλοκή της δεξιάς χειρότερη από της αριστεράς”.

Το τσίρκο της κυβέρνησης είναι σε δύσκολη θέση. Κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά. Την ίδια στιγμή όμως οι “θεατές” (κατά 60%) κατάλαβαν ότι είναι ερασιτεχνικό και (κατά 65%) το βαρέθηκαν και ζητούν να επιστρέψει στις γειτονιές και στα μπουλούκια…

Από την μια η μαυρίλα που σκεπάζει όλο και περισσότερο τσίρκο και πρωταγωνιστές. Από την άλλη θηριώδη εμπόδια που δεν ξεπερνιόνται, (από εδώ και πέρα) με ταχυδακτυλουργούς, με μαγικά και με κλόουν…

Μέγα εμπόδιο, για να παριστάνεις τον αριστερό, η αναγκαστική επιστροφή των εργασιακών και των συνδικαλιστικών σε εποχές μεσαίωνα και “συνταγές” με ξεροκόμματα, δελτία τροφίμων και κουπόνια της εποχής του παραπετάσματος.

Παράλληλο πρόβλημα το τελεσίγραφο Μοσκοβισί για ολοκλήρωση των εκκρεμών προαπαιτούμενων της υποδόσης (2,8 δισ. ευρώ) να λήγει τη Δευτέρα στο έκτακτο συμβούλιο του EWG.

Αξεπέραστος ογκόλιθος ο προϋπολογισμός του 2017 να επιβάλλει νέους φόρους 3,3 δισ. ευρώ για να καταφέρει πλεόνασμα 1,8% του ΑΕΠ και έτσι να πάρουμε δανεικά και τον Νοέμβριο.

Τι κάνουν οι ανεπτυγμένες οικονομίες και οι σύγχρονες κυβερνήσεις που έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τα μηνύματα των καιρών , του πολιτισμένου κόσμου; Ξεπερνούν ακόμη και τέτοια εμπόδια χωρίς να αφανίσουν τις κοινωνίες και την αξιοπρέπεια τους.

Η Βενεζουέλα όμως των Βαλκανίων δεν έχει καμία σχέση με ανεπτυγμένες οικονομίες. Δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει σεβασμός στην αξιοπρέπεια της κοινωνίας της.

Για την αριστερή Ελλάδας ο λαός της αναζητά μόνο θιάσους και μπουλούκια της κακιάς ώρας με θεάματα για κάφρους, ανίκανους και τεμπέληδες των καφενείων.

Οπότε… ελάτε κόσμε… Ελάτε κόσμε… Η αριστερή ντουντούκα σας καλεί στις νέες παραστάσεις του τσίρκου. “Πλούσιο” θέαμα για κάθε αριστερό γούστο…

Τη Δευτέρα ξεκινάει, στη Βουλή, η πρώτη παράσταση. Θα γελάσουμε με την ψυχή μας.

Θα μας πουν όσα ξέρουμε για τους απατεώνες της οικονομίας και τις απατεωνιές των πολιτικών που όμως θα κάθονται στα έδρανα της Βουλής και θα γελάνε μαζί μας…

Η παράσταση θα κρατήσει μια εβδομάδα. Σε πέντε ημέρες τα φώτα θα σβήσουν. Όλα θα έχουν ξεχαστεί. Και όσα μείνουν σε εκκρεμότητα θα παραμείνουν εκεί για πάντα…

Την επόμενη εβδομάδα ξαναελάτε κόσμε… Ανεβαίνει η δεύτερη παράσταση. Μονόπρακτο και αυτό. Με ξεκαρδιστικό περιεχόμενο.

Τίτλος το “Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ”. Εκεί να δείτε δούλεμα που θα γίνει… Θα δουλεύονται μεταξύ τους. Θα κλαίνε για την αριστερά που αγωνίζεται αλλά η κοινωνία δεν την καταλαβαίνει… Θα καρφώνονται ανάμεσα τους (ενόψει του ανασχηματισμού).

Και η παράσταση θα κλείσει με αναφορές στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έφερε η αριστερά και το αριστερό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι σταυροφορίες και εικονομαχίες… του Φίλη. Για σπίτια αστών δεν θα γίνει συζήτηση. Με τον ΕΝΦΙΑ δεν συμφέρει ούτε τους κομμουνιστές…

Μετά το συνέδριο ελάτε κόσμε… και πάλι. Ξεκινάνε οι “θεματικές παραστάσεις” του τσίρκου. Θα κλιμακώνονται ανάλογα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων…

Θα βγουν λίστες με φοροφυγάδες. Θα κυνηγηθούν επιχειρηματίες. Επιχειρηματικές συμφωνίες. Γιατροί, δικηγόροι, εργολάβοι και προμηθευτές του κράτους. Οι λίστες θα είναι από εκείνες που χρησιμοποιούνται σε έκτακτες ανάγκες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως οι σημερινές με τους φόρους των 3,3 δισ. ευρώ. Με την αδυναμία να πληρωθούν 7 δισ. ευρώ φέσια του κράτους στην αγορά. Και με την τρύπα των 800 εκατ. ευρώ στο ασφαλιστικό για το 2017.

Η αυλαία θα πέσει με ανασχηματισμό και νέα αριστερά οράματα… Η σκηνοθεσία προβλέπει αποχώρηση συντρόφων που υπέγραψαν ιδιωτικοποιήσεις και συμφωνίες με ξυπνοπούλια επενδυτές – αγοραστές ενάντια στα πιστεύω της αριστεράς… Και είσοδο εκείνων που θα φορτωθούν την αποκρατικοποίηση μαζί με τα ανοίγματα στα νέα τζάκια της αριστερής διαπλοκής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ