Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Αδειασαν» και δημοσίως τον Αδωνι

Την έντονη δυσφορία του Κυρ. Μητσοτάκη προκάλεσε η προχθεσινή δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη περί… κομμουνιστών που θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή, καθώς αυτή αφενός μεν έγινε σε μια στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί στρατηγικά ανοίγματα προς τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και αφετέρου έδωσε το δικαίωμα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΚΚΕ να μιλήσουν για εμφυλιοπολεμικές αναφορές του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Κύκλοι του περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη έκαναν λόγο για «άκαιρες και άστοχες» δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, ενώ δόθηκε εντολή στον ίδιο να ανασκευάσει άμεσα και στον Γ. Κουμουτσάκο να διαχωρίσει τις θέσεις του κόμματος και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη, από τις απόψεις που εξέφρασε ο Αδωνις.

Το «άδειασμα» από τον εκπρόσωπο του κόμματος ήταν άμεσο και σε χθεσινή του συνέντευξη ο κ. Κουμουτσάκος ήταν κατηγορηματικός. Προφανώς, είπε «ήταν μια λάθος δήλωση. Γι΄ αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε στη Βουλή». Στην πολιτική ουσία του θέματος, τόνισε «η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρό του και ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος την Ελευσίνα, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς, αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μία πλευρά και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη». Το ιδεολογικό στίγμα που εξέπεμψε ο Κυρ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος, «ήρθε να επιβεβαιώσει αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη, όπως την κληροδότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου λέει ότι η ΝΔ υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου, της Αριστεράς». Αυτή, κατέληξε «είναι η ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ». Ταυτόχρονα και με αφορμή τις επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως «ο κ. πρωθυπουργός κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, διότι η ένταση, η ευτέλεια των λόγων, ο πολωτικός λόγος και ο διχαστικός λόγος κυριάρχησε στην ομιλία του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ».

Πριν από το «άδειασμα» του κ. Κουμουτσάκου, είχε προηγηθεί «διορθωτική» δήλωση (μετά την εντολή της οδού Πειραιώς) του Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή, κάνοντας λόγο για… διαστρέβλωση των λεγομένων του. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, ισχυρίστηκε ότι «δεν είπα να απαγορεύσουμε ή να κλείνουμε στην φυλακή όσους πιστεύουν στον κομμουνισμό». Είπα, πρόσθεσε, «ότι σε μια σειρά ανατολικών χωρών ισχύουν αυτού του τύπου οι πρακτικές, γιατί αυτοί θυμούνται την εποχή που είχαν κομμουνισμό και έχουν πολύ άσχημες μνήμες. Ηταν μια ιστορικού τύπου συζήτηση. Εγώ πιστεύω στη φιλελεύθερη αστική δημοκρατία και μου αρέσει και όλοι να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις».

Διαχωριστικές γραμμές
Οι εξηγήσεις του κ. Κουμουτσάκου και η «ανασκευή» εκ μέρους του κ. Γεωργιάδη φαίνεται ότι δεν «έπεισαν» την κυβέρνηση, καθώς κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν ότι «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς – Δεξιάς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει, τοποθετώντας τις, μάλιστα, εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς». Διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική, πρόσθεταν οι ίδιοι, «υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε. Και αφορούν, κάθε φορά, τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος». Για το περιεχόμενο των δηλώσεων του Αδ. Γεωργιάδη, ρωτήθηκε χθες και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας με νόημα πως «δεν επιθυμώ να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν».

imerisia.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 136 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 136 Ο Σίμος, θα προτείνει στην Αμαλία να...