Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ” & Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Μία ψευδής λογική επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου, η οποία μας βασανίζει πάντα και είναι η ακόλουθη:
“ Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου” ή αλλιώς, “όποιος είναι φίλος μου είναι και εχθρός του εχθρού μου”.

Τεράστιο λάθος που μας έχει οδηγήσει σε πολλές λάθος επιλογές και εθνικές καταστροφές.
Λέει π.χ. η κυβέρνηση:
1. “Οι Τούρκοι είναι εχθροί μας, οι Ρώσοι είναι εχθροί τους (όταν τους έριξαν το αεροπλάνο), άρα οι Ρώσοι είναι φίλοι μας.
2. “Οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ είναι οι φονιάδες των λαών, οι Ρώσοι είναι εχθροί τους, άρα είναι φίλοι μας και αυτοί δεν είναι ….φονιάδες των λαών”.

Ή παλαιότερα: “οι Ευρωπαίοι είναι φίλοι μας, οι Τούρκοι είναι εχθροί μας άρα και oi Τούρκοι πρέπει να είναι εχθροί των Ευρωπαίων και μέναμε έκπληκτοι που δεν ήταν”.

Το ίδιο κάνει σήμερα η ΝΔ με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις πολιτικές τους.: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίπαλός μου, οι Ευρωπαίοι τον χλευάζουν άρα οι χλευαστές είναι μαζί μου και δεν βγάζω τσιμουδιά για τις κακές πρακτικές τους”.

Και εδώ προκύπτει το ακόλουθο δίλημμα, στο οποίο οποιοδήποτε κόμμα εκπροσωπεί Έλληνες πολίτες πρέπει να απαντήσει με ευθύτητα. Και ιδιαιτέρως η ΝΔ που προαλείφεται για να κυβερνήσει.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε αυταρχισμό, έλλειμμα δημοκρατίας, κομματικό κράτος, καταστροφικές οικονομικές και αναχρονιστικές δομές. Και δεν το θέλουμε. Συνεπώς θέλουμε να πάμε σε εκλογές για να αλλάξει η κυβέρνηση. Σε αυτόν τον στόχο, μας εξυπηρετεί να πιεστεί από τους εχθρούς του και συνεπώς δεν λέμε τα στραβά τους”.

Δηλαδή ο “νυν υπέρ πάντων αγών” είναι για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ έστω κι αν οι “εχθροί του” κάνουν κολοσιαία λάθη για την χώρα μας;

Θα πει κάποιος: Μα έχει ευθύνες τεράστιες ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα απαντήσω, ΝΑΙ, πολλές και σε πολλά επίπεδα!!!
Όμως ως λύση θα προτείναμε μία τολμηρή και γενναία πολιτική, η οποία λείπει από την πολιτική ζωή του τόπου και θα την εκτιμούσε ο κόσμος.

“Τα του καίσαρος τω καίσαρι”.

Η ΝΔ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κυβερνήσει σήμερα. Εάν θέλει να είναι τίμια προς τους πολίτες, να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν, να καυτηριάσει όλους όσους κάνουν λάθη και να πει τις προτάσεις της.

Δηλαδή να αποδομεί καθημερινά και σε όλα τα πεδία με τεκμηριωμένα, καθαρά και σκληρά επιχειρήματα και με προτάσεις την φαύλη διακυβέρνηση και ρητορική ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που χωλαίνει.
Αλλά ταυτόχρονα να μας πει πια είναι η θέση της για το πρόβλημα της εξυπηρέτησης του χρέους και τι προσδοκά από τους Ευρωπαίους. Και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο στην προσπάθειά του να πιέσει για ελάφρυνση ας τον υποστηρίξει.

Και τότε θα πειστούμε ότι μπορεί και αξίζει να κυβερνήσει με αξιοπιστία και υπευθυνότητα μία ενωμένη χώρα!!!

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 Η συμφιλίωση της Αριάδνης με τη Βασιλική κάνει...