Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν συγκάλυψη της υπόθεση με τις «προσλήψεις Πολάκη»

Kαταγγέλλουν ότι η διοίκηση του Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ, απέκρυψε από τον εισαγγελέα στοιχεία για τις περίφημες προσλήψεις, στις οποίες είχε εμπλακεί το υπουργικό γραφείο, όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα.

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο σύλλογος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ σε βάρος της απομακρυνθείσας, μετά από την απόφαση καταπέλτη του ΣτΕ, διοίκησης του Κέντρου, που είχε διορίσει με επεισοδιακό τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ουσιαστικά ότι η διοίκηση του Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ, απέκρυψε από τον εισαγγελέα, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα για τις περίφημες προσλήψεις, στις οποίες είχε εμπλακεί το ίδιο το υπουργικό γραφείο, σημαντικά στοιχεία, επιδιδόμενη σε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την εξέλιξη της αμφιλεγόμενης αυτής υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι η διοικητική αλλαγή στο ΚΕΕΛΠΝΟ, που προκάλεσε πολιτική θύελλα και στη συνέχεια δικαστική απόφαση, με την οποία ακυρώθηκε η επιλογή του υπουργείου Υγείας, ξεκίνησε με αφορμή τις προσλήψεις νοσηλευτών. Ο τότε πρόεδρος του Κέντρου και διορισμένος από τη σημερινή κυβέρνηση Θανάσης Γιαννόπουλος είχε καταγγείλει την πολιτική παρέμβαση του υπουργείου στην όλη διαδικασία. Η υπόθεση των διορισμών έφτασε στη δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων και με μήνυση που κατέθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον κ. Ρόζενμπεργκ με μία αμφιλεγόμενη διαδικασία επίσης, κατέφυγε στο ΣτΕ και προ ημερών δικαιώθηκε.

Τώρα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι στο μεσοδιάστημα η διοίκηση Ρόζενμπεργκ επιχείρησε να αποκρύψει αποκαλυπτικά έγγραφα για την υπόθεση των διορισμών, από τον εισαγγελέα, ο οποίος ξεκίνησε σχετική έρευνα στις 19 Σεπτεμβρίου. Καταγγέλλουν δηλαδή ότι σκοπός ουσιαστικά της αλλαγής διοίκησης ήταν να μην καταφέρει ο εισαγγελέας να διερευνήσει την υπόθεση και να μην φτάσει στις ευθύνες για την πολιτική παρέμβαση.

«Υπάρχουν πέρα από βάσιμες ενδείξεις (επίσημα έγγραφα) που αναδεικνύουν την επιλεκτική μη αποστολή εγγράφων και στοιχείων στον κ. Εισαγγελέα αφορούντα τόσο την εμπλοκή του Υπουργείου όσο και την αντίθεση των υπηρεσιακών παραγόντων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.» στις πρόσφατες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τις ΜΕΘ» τονίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διαμηνύουν ότι «θα αποταθούμε στην Δικαιοσύνη ζητώντας διερεύνηση για απόκρυψη στοιχείων στα τέλη Σεπτεμβρίου από την προηγούμενη Διοίκηση υπό την Προεδρία του κ. Ρόζενμπερκ σχετικά με την παραγγελία της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία τελεί υπό εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τη συγκέντρωση σειράς εγγράφων – μεταξύ άλλων και της νομικής υπηρεσίας του Κέντρου – που εκθέτουν την πολιτική παρέμβαση του υπουργείου στη διαδικασία των προσλήψεων, η διοίκηση Ρόζενμπεργκ, έκανε επιλεκτική αποστολή ορισμένων από αυτά προς τον εισαγγελέα.

Μάλιστα αποκαλύπτεται ότι ο κ. Ρόζενεμπεργκ, ενώ έλαβε, όπως ζήτησε και όφειλε άλλωστε, ένα ολοκληρωμένο φάκελο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κέντρου με όλα τα σχετικά έγγραφα, δεν τον απέστειλε στον εισαγγελέα, αλά στον συνεργάτη μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του κ. Πολάκη, Χαράλαμπο Πανοτόπουλο. Ενώ δηλαδή ο εισαγγελέας ερευνά μεταξύ των άλλων και τους χειρισμούς του συγκεκριμένου πολιτικού γραφείου, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, φροντίζει να ενημερώσει πρώτα την… υπό έρευνα πλευρά και μετά, προφανώς κατόπιν συνεννόησης με αυτή, να αφαιρέσει από το φάκελο προς την εισαγγελική αρχή κρίσιμα στοιχεία, που αφορούν τη συγκεκριμένη έρευνα!

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι διατάχθηκε μέχρι και… ΕΔΕ για τους υπαλλήλους που συγκέντρωσαν, ως όφειλαν σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία και τα έστειλαν στην προηγούμενη διοίκηση, προκειμένου να τεθούν στη διάθεση του εισαγγελέα!
Από την πλευρά του σωματείου των εργαζομένων εκφράζεται φόβος ότι οι χειρισμοί του υπουργείου για τον έλεγχο της διοίκησης, με την επιμονή του κ. Πολάκη να απομακρύνει και πάλι τον κ. Γιαννόπουλο, αποσκοπεί στη συγκάλυψη της υπόθεσης με τις υπό έρευνα προσλήψεις των νοσηλευτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ