Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Ελληνοφρένεια”, “Αρβύλα” και η “ιερή αγελάδα” Μενεγάκη

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις σάτιρα! Και πόσο δύσκολο είναι να μην κάνεις… στρατευμένη σάτιρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που αμέσως μόλις πουν για κάποιον παίρνουν «φωτιά» τα τηλέφωνα από τα «θύματα» των σχολιασμών…!

Δυστυχώς δεν είναι πλέον ανάμεσά μας η Μαλβίνα για να πει από πρώτο χέρι τι διωγμούς υπέστη για να μπορεί να μιλά και να «σφάζει» χωρίς λογοκρισία και παρεμβάσεις!

Τη σχολή «τους σφάζω όλους με το βαμβάκι» την έχουν κάνει πράξη οι «Ράδιο αρβύλα» σχολιάζοντας ακόμα και πρόσωπα του ίδιου τους του σταθμού, του ΑΝΤ1. Κι αντί να εισπράξουν συγχαρητήρια πολλοί σχολίαζαν το πώς μπορούν και το κάνουν, πώς πιάνουν στο στόμα τους πρόσωπα και στελέχη του σταθμού.

Αυτή τη «σχολή», της ελεύθερης σάτιρας (που όταν δεν είναι ελεύθερη παύει να είναι σάτιρα και υπάρχουν πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν την κακή πορεία όσων την κάνουν) κάνουν πράξη και οι «ελληνοφρενίτες». Τους χάζευα και χθες να τα βάζουν με όλους και όχι… μονομερώς! Έπιασαν στα κείμενά τους κυβέρνηση αλλά κι αντιπολίτευση και με έξυπνο τρόπο έλεγαν αυτά που ήθελαν να πουν. Το θέμα δεν είναι αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις θέσεις τους, αλλά να παραδέχεσαι την ιδιαίτερη ματιά τους και το αιχμηρό κείμενό τους για να κάνουν σαφείς τις απόψεις τους.

Οι οποίες δεν γέρνουν από καμία μεριά και τις περνούν ακόμα και όταν ο «τσολιάς» κάνει γκάλοπ στο δρόμο, ακόμα και όταν ο «Μπαλούρδος» κάνει σύσκεψη. Ο τρόπος αυτός, της σάτιρας, καταφέρνει να περάσει πολύ περισσότερα μηνύματα για το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς από το να βγει οποιοδήποτε στέλεχος του σταθμού και να αρχίζει να μιλά για τους αγώνες και την προσφορά του στη δημοσιογραφία και στο ρεπορτάζ αναφερόμενος δε στο πρόσωπό του στο τρίτο ενικό! (οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα υπαρκτά… δεν είναι τυχαία!).

Οι «Ελληνοφρενίτες» ξέφυγαν και έπιασαν στο στόμα τους ακόμα και την… «ιερή αγελάδα» της Κάντζας, την Ελένη Μενεγάκη, για την οποία πολλοί «κάτοικοι» του σταθμού αποφεύγουν τα σχόλια αν η αναφορά δεν συνοδεύεται από τις λέξεις «υπέρλαμπρη», «εκθαμβωτική», «ταλαντούχα», «αγαπημένη» κλπ κλπ…! Και όχι… σίγουρα η «ωραία Ελένη» δεν ζήτησε «ραντεβού με τον Πρόεδρο» επειδή η εκπομπή έκανε αναφορά στην προσωπική της ζωή.

Γιατί η «ιερή αγελάδα» του σταθμού της Κάντζας γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες της σάτιρας και της τηλεόρασης και άλλωστε καλό είναι να αναφέρονται στο όνομά της για να αποδεικνύεται ότι εκτός από «υπέρλαμπρη», «εκθαμβωτική», «ταλαντούχα», «αγαπημένη» κλπ κλπ είναι και… δημοκρατική! Άλλωστε οι «Ελληνοφρενίτες» καταφέρνουν να κάνουν την πιο έξυπνη αντίσταση στο κανάλι της Κάντζας για το «μαύρο» και καλό είναι να μην παρεμβαίνουν στη δουλειά τους.

Βέβαια το ερώτημα είναι αν η σατιρική εκπομπή, η «Ελληνοφρένεια», βρισκόταν σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που είχε πάρει άδεια θα σχολίαζε το «μαύρο» με την ίδια ματιά ή θα ξεχνιούνταν οι στρατιές ανέργων που θα δημιουργηθούν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης; Το ερώτημα… αναπάντητο. Αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν οι άλλοι, οι «Αρβύλες», όταν αυτοί θα βρεθούν στον αέρα του αδειοδοτημένου αέρα του ΑΝΤ1 και τι σατυρική ματιά θα έχουν για το «μαύρο»…!

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ