Απόβαση στην Ελλάδα κάνει η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ και ζαχαροπλαστείων της Τουρκίας. Η εταιρεία ανοίγει μέσα στις επόμενες μέρες δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζει τη βάση της για να βγει στα Βαλκάνια.

Η Mado είναι αλυσίδα καφέ και παγωτού που αποτελεί σύμβολο στη γειτονική χώρα. Ξεκίνησε από ένα μικρό κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη και έχει ταξιδέψει μέχρι το Ντουμπάι, τη Σαουδική Αραβία, την Κύπρο, την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και τη Βουλγαρία.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές του χρόνου, στόχος της αλυσίδας είναι η επέκτασή τους στην Αθήνα, σε δημοφιλή τουριστικά ελληνικά νησιά και άλλες βαλκανικές χώρες.

Το κεντρικό εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Kαχραμανμαράς, στη Νότια Τουρκία, που θεωρείται η πατρίδα του ντοντουρμά, του τουρκικού παγωτού, με το οποίο η αλυσίδα έχει ταυτίσει το όνομά της.

Πέραν της εμπορικής της παρουσίας, η τούρκικη εταιρεία επέλεξε να δημιουργήσει στην Ελλάδα τη βάση της ώστε να επιχειρήσει από εκεί το άνοιγμά της στις βαλκανικές αγορές. Το ενδιαφέρον της για τη Θεσσαλονίκη καλλιεργήθηκε και ενισχύθηκε από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος.

Οι Τούρκοι θέλουν να επενδύσουν στην τουριστική δυναμική της χώρας μας και να απευθυνθούν στις σημαντικές ροές τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top