Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυγή: Ευτυχώς, δεν κυβερνούν οι δικαστές

Επίθεση στη δικαιοσύνη και «στο βαθύ κράτος» εξαπολύει η εφημερίδα Αυγή. Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ευτυχώς, δεν κυβερνούν οι δικαστές» η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει πρωτοφανή την απόφαση του ΣΤΕ «ως προς την απολυτότητα και αυταρχικότητα απόφασή της περί αντισυνταγματικότητας του νόμου αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το βαθύ κράτος είναι εδώ. Την τυφλή – μετωπική σύγκρουση με την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία επέλεξε η πλειοψηφία (14-11) του ΣτΕ, με την πρωτοφανή ως προς την απολυτότητα και αυταρχικότητα απόφασή της περί αντισυνταγματικότητας του νόμου αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Η πλειοψηφία που, όπως παρατήρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, έκρινε συνταγματικά τα Μνημόνια, το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση και τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με το PSI, απεφάνθη ότι η αρμοδιότητα αδειοδότησης ανήκει στο ΕΣΡ και όχι στον υπουργό, ευθυγραμμιζόμενη -κατ’ αυτόν τον τρόπο- πλήρως με τη Ν.Δ., το σύστημα Σαμαρά – Βενιζέλου και τους χρεοκοπημένους καναλάρχες. Το «τζάμπα τελείωσε» διεμήνυσαν Όλγα Γεροβασίλη και Ν. Παππάς προαναγγέλλοντας νέα νομοθετική πρωτοβουλία, τη Δευτέρα, για την έκδοση «βεβαιώσεων λειτουργίας» των τηλεοπτικών σταθμών μέχρι τη χορήγηση οριστικής άδειας» γράφει η εφημερίδα.

Στο δισέλιδο ρεπορτάζ η εφημερίδα τονίζει ότι «συνέπεια της απόφασης του ΣτΕ είναι η ακύρωση του πρόσφατου διαγωνισμού καθώς και το γεγονός ότι περί τα 90 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη εισρεύσει στα δημόσια ταμεία από τις προκαταβολές, θα πρέπει να επιστραφούν στους τέσσερις υπερθεματιστές, ενώ ακυρώνονται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την χρηματοδότηση των κοινωνικών αναγκών με τα περίπου 255 εκατ. που ήταν το συνολικό τίμημα των αδειών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα στη συνεδρίαση του ΣτΕ επικράτησε η σκληρή γραμμή και απορρίφθηκε η άποψη που πρότεινε να δοθεί ένα χρονικό διάστημα από τρεις έως έξι μήνες προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, το οποίο με τη σειρά του να προχωρήσει στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ή σύμφωνα με κάποιους δικαστές- να αποφανθεί το συγκεκριμένο όργανο για ντο σύννομο του νόμου Παππά και να επιστραφεί στο ΣτΕ για τελική κρίση.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ