Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μετακινούνται 8.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα

Την μετακίνηση 8.000 προσφύγων και λαθρομεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα αποφάσισε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα νησιά του βορείου Αιγαίου αφού αυτή τη στιγμή βρίσκονται σ’ αυτά πάνω από 14.000 άτομα.

Το υπουργείο σχεδιάζει να δημιουργήσει καταυλισμούς των 1000 ατόμων στην ενδοχώρα και πιο συγκεκριμένα.

– Στη Θήβα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας.
– Στο Αγρίνιο στο παλαιό νοσοκομείο.
– Στην Πέτρα Ολύμπου στο παλαιό ψυχιατρείο, όπου θα χρησιμοποιηθούν τα δωμάτια της μονάδας, αλλά θα τοποθετηθούν και οικίσκοι. Εναλλακτικά υπάρχει η πρόταση να διαμορφωθούν χώροι φιλοξενίας στο χωριό Χορήγι που βρίσκεται κοντά στην Πέτρα Ολύμπου.
– Στον Δήμο Λεβαδέων, όπου αναζητούνται σπίτια για ενοικίαση και δωμάτια ξενοδοχείων.
– Στο Δίον Πιερίας, όπου οι υπάρχουσες θέσεις αναμένεται να επεκταθούν.

Τέλος στην Κρήτη, όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν σε διάφορες πόλεις της Μεγαλονήσου περίπου 2.000-3.000 πρόσφυγες σε ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων από το πρόγραμμα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Επίσης αναμένεται να δημιουργηθούν δύο ενδιάμεσα κέντρα κράτησης στη Λεμονού της Λέσβου και στο Μερσινίδι της Χίου για άτομα με παραβατική συμπεριφορά, μέχρι να μεταφερθούν στα προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 131 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 131 Η αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας της Βιολέτας τρομοκρατεί την Νικολίνα η οποία αποφασίζει και ως...