Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν! Τροπολογία Παππά: Κλείνουν τα κανάλια σε 5 ημέρες


Φασίζουσες πρακτικές της κυβέρνησης 

Τροπολογία για τα κανάλια που δεν πήραν άδεια κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς.

Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει πως σε πέντε εργάσιμες ημέρες από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών, τα υπόλοιπα μη αδειοδοτημένα κανάλια θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική τροπολογία, «μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις: παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου, διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων».

Σε ό,τι αφορά τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος μη αδειοδοτημένων παρόχων, προβλέπονται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Σήμερα, προβλέπεται φυλάκιση έξι μηνών, ενώ τα πρόστιμα ξεκινούν από 3.000.

Ταυτόχρονα, με την τροπολογία δεν αναγνωρίζονται ως φορολογικά έξοδα η διαφημιστική δαπάνη μιας επιχείρησης σε κανάλι που δεν έχει πάρει άδεια. Την ίδια στιγμή, δίνεται προθεσμία έξι μηνών, ώστε οι τηλεοπτικοί σταθμοί με άδεια να εκπέμπουν σε high definition.

Η τροπολογία έχει τίτλο «Τροποποίηση διατάξεων του ν.4339/2015 περί αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, συμπλήρωση του Κ.Φ.Ε. σχετικά με δαπάνες που αφορούν σε οπτικοακουστικές εμπορικές ανακοινώσεις, και μετάθεση έως 1.1.2017 της εφαρμογής της διαδικασίας για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζομένων από τα Μ.Μ.Ε.».

Στις φασίζουσες πρακτικές της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά αντέδρασε με έντονο τρόπο η αντιπολίτευση.

Ανδρέας Λοβέρδος: μία μόνο λέξη ταιριάζει: ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ενδεικτικά: «Για την νέα νομοθετική απρέπεια Παππά μία μόνο λέξη ταιριάζει: ΦΑΣΙΣΜΟΣ».


Νέα Δημοκρατία: Το πραξικόπημα Τσίπρα – Παππά κορυφώνεται

«Το πραξικόπημα Τσίπρα – Παππά κορυφώνεται με άλλη μια αυταρχική πράξη που οδηγεί μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες σε κλείσιμο τα τηλεοπτικά κανάλια» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «οι ευθύνες τους για τις μαύρες αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις είναι τεράστιες».

«Οφείλουμε όλοι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να συνειδητοποιήσουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον όποιον οδηγεί η Κυβέρνηση τη χώρα και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις», καταλήγει η ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ