Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Χοντραίνουν το παιχνίδι Σκουρλέτης, Δρίτσας και οι «53»

Να μην αφαιρεθούν κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου για «ψίχουλα» (peanuts, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) και για ασήμαντη συμβολή στην αποπληρωμή του χρέους ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας παρωχημένο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ ΔΕΗ-2,31% και του συνόλου (65%) της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με το crashonline.gr.

Μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο του ΙΕΝΕ, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε επιτυχημένο το μοντέλο των Ελληνικών Πετρελαίων, όπου η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε ιδιώτες, αλλά ο ρόλος του Δημοσίου είναι καθοριστικός.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μοντέλο αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, με διατήρηση του 51% των μετοχών από το Δημόσιο, το οποίο, όπως επεσήμανε, έχει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις και αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ευρώπη.

Εκτίμησε ακόμη ότι έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών που έχουν υποβληθεί για το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, θα ανακοινωθούν πολύ καλά νέα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους νόμους για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές, την ενεργειακή απόδοση, στα βήματα που έγιναν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αλλά και για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε την ανάγκη για ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας και ζήτησε να αναληφθούν δράσεις για τη διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε ότι υπουργοί που υπέγραψαν την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ, στη συνέχεια αρνούνται την υπογραφή τους, ενώ χαρακτήρισε τον λαϊκισμό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

ΝΔ: «Βλέπουν το πολιτικό τους τέλος και παριστάνουν τους αντιστασιακούς»

Έτοιμος να εγκαταλείψει την κυβέρνηση είναι ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, εκτιμά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού για τις αποκρατικοποιήσεις.

«Μετά τον κ. Σκουρλέτη, εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει την Κυβέρνηση και ο κ. Δρίτσας. Δηλώνει ότι είναι μια Κυβέρνηση με αντιφάσεις και θυμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον των αποκρατικοποιήσεων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχολιάζουν ότι αφού νομοθέτησαν« όλοι μαζί το αιώνιο Υπερταμείο και τον “κόφτη” μισθών και συντάξεων, τώρα που βλέπουν το πολιτικό τέλος τους, παριστάνουν τους αντιστασιακούς, σε ό,τι ήδη υπέγραψαν και ψήφισαν».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα, τις πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες, ολόκληρη η χώρα, υποσκάπτοντας την προοπτική εξόδου από την κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ