Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεοχαρόπουλος: Ο Τσίπρας θα δραπετεύσει με εκλογές το 2017 όπως ο Καραμανλής το 2009

Ο Αλέξης Τσίπρας θα «δραπετεύσει» με εκλογές το 2017 όπως ο Καραμανλής το 2009, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για αντιπαράθεση «καφενειακού τύπου», διχαστικό λόγο και τεχνητή πόλωση στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Όπως λέει «οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης αντιπαρατέθηκαν στο ποιος είναι περισσότερο διαπλεκόμενος. Είναι όμως και οι δύο κατώτεροι των περιστάσεων. Απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα και δυστυχώς ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς. Η κοινωνία βοά. Ανεργία, πλειστηριασμοί, οικονομικά αδιέξοδα. Και αντί να αναζητούνται λύσεις, η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση».

Υποστήριξε επίσης ότι «οι πολιτικές της κυβέρνησης κινούνται προς την κατεύθυνση ελέγχου των θεσμών».

«Και σας το λέω εγώ που στέκομαι απέναντι στη λογική εκείνων των αντιαριστερών που όποια πέτρα και να σηκώσουν ανακαλύπτουν και ένα σταλινικό, όταν κάποιος μιλά για την Αριστερά. Η χώρα μας δεν κινδυνεύει από τον Στάλιν. Κινδυνεύει όμως από τις πολιτικές εκείνες που τελικά οδηγούν στην κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών. Σήμερα λύση δεν μπορεί να είναι η δημιουργία μίας νέας διαπλοκής που θα αντικαταστήσει την παλαιά διαπλοκή, αλλά η αξιοκρατία, το κράτος δικαίου, η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και του τρόπου χορήγησής τους από την Πολιτεία, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε: «Ο κυνισμός του Πρωθυπουργού στη Βουλή όταν δήλωσε ευτυχής που έκλεισε στα καμαράκια τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ φανέρωσε την αλήθεια. Το ολέθριο λάθος στο οποίο εγκλωβίστηκε η κυβέρνηση οφείλεται στην ρεβανσιστική αντίληψή της. Βεβαίως χρειάζεται να μπει τάξη σε ένα άναρχο τηλεοπτικό πεδίο και κακώς αυτό δεν είχε γίνει προηγουμένως. Τάξη όμως δεν μπαίνει προκαλώντας το μαύρο σε βιώσιμους σταθμούς, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Τάξη δεν μπαίνει με μοναδικό κριτήριο το χρήμα και χωρίς την λειτουργία του ΕΣΡ».

Ερωτηθείς, δε, αν βαίνουμε, κατά τη γνώμη του, προς πρόωρες εκλογές, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε: «Πρόωρες εκλογές μπορεί να προκληθούν από την ίδια την κυβέρνηση για να αποφύγει τα χειρότερα που θα έχει προκαλέσει με την πολιτική της. Το πιο πιθανό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας εντός του 2017 θα δραπετεύσει προκαλώντας εκλογές όπως ακριβώς ο Κώστας Καραμανλής το 2009. Από την άλλη σήμερα η ΝΔ νομίζει ότι είναι το κόμμα της υπευθυνότητας και του αστικού πνεύματος. Ένα υπεύθυνο όμως αστικό κόμμα δεν ζητάει κάθε μέρα εκλογές, αλλά καταθέτει την πρότασή του για μια άλλη πολιτική. Ας το καταλάβουν όλοι και προπάντων οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, λύση για την χώρα δεν είναι ένας νέος γύρος ψευδαισθήσεων. Λύση είναι η εθνική συνεννόηση».

Για την ίδια τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «βρίσκεται περίπου στα ποσοστά των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Είναι θετικό ότι διατηρεί σε αυτό το πολωτικό κλίμα τις δυνάμεις της». Και σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν έχει δημιουργηθεί δυναμική για την ίδια παρά την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε: «Για να υπάρξει δυναμική πρέπει να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα που περιλαμβάνει την μετεξέλιξη και την υπέρβαση των σχημάτων μας, κρατώντας βέβαια τα πολλά θετικά που έχει προσφέρει ο ευρύτερος χώρος μας. Με φυγή προς τα εμπρός και σύγχρονο λόγο χωρίς τις ταλαντεύσεις που προέρχονται από την κυριαρχία μίας νοοτροπίας δικαίωσης και αυτοεπιβεβαίωσης με όρους παρελθόντος».

«Ένας σύγχρονος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός, προοδευτικός φορέας είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ», συμπλήρωσε.

Ερωτηθεί, τέλος, αν η κρίση που μοιάζει να δημιουργείται σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας θα προκαλέσει εξελίξεις, ο κ. Θεοχαρόπουλος απαντά: «Εξελίξεις μπορεί να προκαλέσει η αναποτελεσματικότητα της σημερινής κυβέρνησης. Αν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενεργοποιηθεί εντός του 2017 ο κόφτης σε μισθούς και συντάξεις, όπως νομοθέτησε η κυβερνητική πλειοψηφία. Το ΔΝΤ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα του χρέους και κατά των ελληνικών θέσεων στα μέτρα δογματικής λιτότητας. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η χώρα μας είναι να πετύχει στην διαπραγμάτευση το καλύτερο αποτέλεσμα. Πετυχαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο, υιοθετούνται οι θέσεις του ΔΝΤ για τα μέτρα και των ευρωπαίων εταίρων για το χρέος. Και το κυριότερο είναι ότι δεν παρουσιάζεται κανένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που είναι ο μόνος τρόπος υπέρβασης της κρίσης. Καμία στρατηγική. Προχειρότητα και αυταπάτες που οδηγούν σε επώδυνα μέτρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ