Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ «ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ» Η ΝΔ: Τα 13 συν 3 πρόσωπα που θέλει στο κόμμα ο Κυριάκος

Ετοιμος για αιφνίδιες εκλογές είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και για το λόγο αυτό, έχει θέσει άπαντες στη γαλάζια παράταξη σε εγρήγορση.

Την ίδια στιγμή επιχειρεί άνοιγμα της ΝΔ σε πρόσωπα από τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς και σε στελέχη που έχουν αποχωρήσει ή αποστασιοποιηθεί κατά καιρούς, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Στην πρώτη «σειρά» – όπως σημειώνει η imerisia.gr – βρίσκονται οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Ιάσων Φωτήλας και Χάρης Θεοχάρης που έχουν διαγραφεί από το Ποτάμι, καθώς και ο διαγραφής από το ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, με τον οποίο υπάρχουν προχωρημένες συνεννοήσεις, παρά τις χλιαρές αντιδράσεις του βουλευτή Λακωνίας Θαν. Δαβάκη, καθώς ο πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκλέγεται στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες «ενστάσεις» και από άλλους βουλευτές, αλλά και για να “καθησυχάσουν” τους εν ενεργεία βουλευτές κύκλοι της οδού Πειραιώς επισημαίνουν με νόημα ότι “οι έδρες της ΝΔ στην επόμενη Βουλή θα είναι υπερδιπλάσιες των σημερινών.

Πέραν των τριών προαναφερομένων, συζητήσεις υπάρχουν και με άλλα στελέχη του Ποταμιού, όπως η πρώην βουλευτής Αντιγόνη Λυμπεράκη, που είναι και πρώτη εξαδέλφη του Κυρ. Μητσοτάκη και ο υποψήφιος βουλευτής και ο επίκουρος καθηγητής Στατιστικής Πλάτων Τήνιος. Προχωρημένες επαφές υπάρχουν και με τον δικηγόρο Θανάση Κοντογεώργη, στενό συνεργάτη του Κ. Σημίτη και πρώην αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚ, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα στην επιτροπή εκπόνησης του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, ενώ για το νέο πρόγραμμα του κόμματος εργάστηκε και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος την περίοδο της προεδρίας του Ευάγγ. Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ ήταν μέλος της ομάδας που συνέταξε το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του Κινήματος.

Το πρόγραμμα της ΝΔ

Για τη σύνταξη του προγράμματος της ΝΔ εργάστηκαν επίσης ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θ. Πελαγίδης (συνεργάτης του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών) και ο Γ. Σαββαΐδης που διετέλεσε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών, επί υπουργίας του Γ. Παπανδρέου. Επαφές με τον Κυρ. Μητσοτάκη διατηρεί και ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο οποίος ήταν και ο βασικός ομιλητής σε πρόσφατη εκδήλωση της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

Κινήσεις διεύρυνσης θα γίνουν και προς την πλευρά στελεχών του φιλελεύθερου Κέντρου και προς αυτή την κατεύθυνση ακούγονται τα ονόματα του Θεόδωρου Τσακίρη (επίκουρου καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και πρώην συμβούλου του προέδρου του ΔΗ.ΚΟ. αλλά και του Γ. Μανιάτη στο υπουργείο Ενέργειας), του Γιάννη Κτιστάκη (λέκτορα στη Νομική Θράκης και μέλους της ΚΕ της Δράσης) και του πολιτικού μηχανικού Στέφανου Κοτσώλη, ιδρυτικού στελέχους της “Δημιουργίας, Ξανά’.

Εξάλλου, σε έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα με εντολή και για λογαριασμό της οδού Πειραιώς, προκειμένου να διερευνηθούν οι διαθέσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ, αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας, ψηλά στις… προτιμήσεις των νεοδημοκρατών βρέθηκαν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Μ.Χρυσοχοΐδης, αλλά και ο Ευαγ. Βενιζέλος, με στελέχη, ωστόσο, του περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη να αποκλείουν κάθε προοπτική- προεκλογικής τουλάχιστον- συνεργασίας με τους τρεις πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβλέψεις Σαββατοκύριακου 20 και 21 Απριλίου 2024 από την Α.Λεούση

Τα Ζώδια το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2024 από την αστρολόγο Άντα Λεούση... της Άντας Λεούση Αστρολόγος - Μελλοντολόγος ΚΡΙΟΣ: Στηρίξτε τις πρωτοβουλίες του συντρόφου σας...