Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

To νέο αναπτυξιακό σχέδιο της McDonald’s στην Ελλάδα

Με θετικό ρυθμό «τρέχουν» οι πωλήσεις της Premier Capital Ελλάς, διατηρώντας εν πολλοίς το τέμπο του 2015 που ήταν μια καλή χρονιά για την εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο εστιατορίων McDonald’s, με πωλήσεις στα 24,26 εκατ. ευρώ και στροφή στην κερδοφορία.

Η Premier Capital Ελλάς, που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 25 χρόνια παρουσίας της McDonald’s στην ελληνική αγορά, συνεχίζει να επενδύει στην επέκταση του δικτύου, καθώς και στην ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων, πριμοδοτώντας την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της. Η εταιρεία, που αποτελεί μέλος του ομίλου Premier Capital plc με έδρα τη Μάλτα, κι έχει αναλάβει το Developmental License της McDonald’s στην Ελλάδα μόλις το καλοκαίρι του 2011 (ενώ διατηρεί αντίστοιχη άδεια για Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία), έχει θέσει μεσοπρόθεσμο στόχο για την εγχώρια αγορά ένα δίκτυο με περισσότερα από 30 καταστήματα.

Ειδικότερα, ο Victor Tedesco, Managing Director για την Ελλάδα της Premier Capital plc, έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να επενδύει στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας με έναν τρόπο στην ανάπτυξη του τουρισμού. Μάλιστα, φέτος το καλοκαίρι άνοιξε κατάστημα στη Σαντορίνη, βασικό τουριστικό προορισμό της χώρας, και το 6ο ελληνικό νησί στο οποίο έχει παρουσία το αμερικανικό σήμα, καθώς διαθέτει ήδη καταστήματα σε 8 συνολικά σημεία (και συγκεκριμένα στην Κρήτη, με 3 εστιατόρια, στη Ρόδο με δύο εστιατόρια και από ένα σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Κω).

Με βάση την προγραμματισμό του 2016, η εταιρεία σχεδιάζει περαιτέρω επέκταση με νέα καταστήματα που θα σηματοδοτήσουν τον νέο κύκλο ανάπτυξης μετά την επέτειο των 25 ετών παρουσίας της αλυσίδας στην ελληνική αγορά. Στα επόμενα τρία χρόνια έχει θέσει στόχο να επενδύσει περίπου 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων εστιατορίων που θα αυξήσουν τα καταστήματα του δικτύου σε 31 από 23 σήμερα, δημιουργώντας περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τη διοίκηση.
Τα μεγέθη
Αναφορικά με τις επιδόσεις του 2015 σημειώνεται ότι περισσότεροι από 7,4 εκατ. πελάτες εξυπηρετήθηκαν στα εστιατόρια McDonald’s στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 24,26 εκατ. ευρώ από 21,02 εκατ. ευρώ το 2014 σημειώνοντας αύξηση 15,4%, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα της χρήσης γύρισαν σε θετικά, ήτοι κέρδη 636 ευρώ, από ζημιές 193.218 ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Σημειώνεται επίσης ότι τα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης ενισχύθηκαν σε 8,83 εκατ. ευρώ από 7,77 εκατ. ευρώ αντίστοιχα


Πηγή: Ναυτεμπορική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ