Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εάν σας ενδιαφέρει η σχέση σας, σταματήστε να τραβάτε… selfies

Υπάρχουν καλά νέα για αυτούς που αγωνίζονται όπου κι αν βρεθούν να βγάλουν μία καλή φωτογραφία για να την ανεβάσουν στα social media, αλλά και για όλους εκείνους που έχουν βαρεθεί να βλέπουν τις φωτογραφίες των φίλων τους για την υπέροχη διαδικτυακή ζωή τους.

Ερευνητές στις ΗΠΑ εργάζονται για να διαπιστώσουν κατά πόσο οι selfies επηρεάζουν την αντίληψη για τον εαυτό μας και την ποιότητα της σχέσης μας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές όσο περισσότερες selfies τραβάει ένα ζευγάρι τόσο πιο πιθανό είναι να μειώνεται η ποιότητα της σχέσης. Το συμπέρασμα προκύπτει από τη ζήλια που εκδηλώνεται από τα σχόλια που δέχεται το ζευγάρι αλλά κυρίως από την κατασκευή μιας «ιδανικής διαδικτυακής εικόνας» η οποία είναι διαφορετική από την πραγματική ζωή.

Τα αποτελέσματα έρχονται να συμπληρώσουν προηγούμενη έρευνα της ίδιας ομάδας του πανεπιστημίου της Βοστόνης που είχε συμπεράνει ότι οι ναρκισιστές τραβούν περισσότερες selfies αλλά και ότι οι φωτογραφίες ενισχύουν το συναίσθημα της σημασίας που αναγνωρίζουν στον εαυτό τους.

Η έρευνα βασίστηκε σε συνεντεύξεις 314 ατόμων τα οποία «επανεξετάστηκαν» ένα χρόνο μετά την αρχική έρευνα. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που έπρεπε να απαντήσουν και να κατατάξουν τον εαυτό τους σε μία κλίμακα από 1 έως 5 ήταν «θέλω να είμαι στο κέντρο της προσοχής», «Δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος μέχρι να πάρω αυτό που δικαιούμαι» και «μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέπτη». Επίσης οι ερωτώμενοι απάντησαν πόσο συχνά βγάζουν και μοιράζονται τις φωτογραφίες τους στα social media.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 75 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 75 Η εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα, βαραίνει πάρα πολύ το...