Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πώς να προετοιμαστείς για τα running event του Οκτωβρίου (+λίστα με βασικούς αγώνες)

Σόρυ φίλε αλλά τα events του Σεπτεμβρίου έχουν κλείσει ήδη τις εγγραφές τους. Ωστόσο έρχεται ο επόμενος μήνας! Τα δρομικά events του Οκτωβρίου είναι εδώ και σε περιμένουν. Αν δεν σταμάτησες την προπόνησή σου το καλοκαίρι, είσαι πιο έτοιμος από ποτέ για να πάρεις μέρος σε κάποιο runningevent, διαφορετικά μπες σε ρυθμό αγώνων, ξεκίνα το τρέξιμο κάθε πρωί, ακολούθησε τη σωστή διατροφή και τσέκαρε το ημερολόγιό σου για τα eventπου θα ήθελες να τρέξεις. Επίσης έχε και αυτά τα tips υπόψη σου:

1 Να είσαι ρεαλιστής

Φρόντισε να βάζεις ρεαλιστικούς στόχους και να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες. Μπορεί να ξεκινάς με μεγαλοπρεπείς αλλά ανέφικτους στόχους και μετά να απογοητεύεσαι και να τα παρατάς. Αν δεν είσαι για μαραθώνιο μπες σε έναν αγώνα με 10Κ και δες μέχρι που μπορείς να φτάσεις. Βάζε μικρούς και εφικτούς στόχους κάθε φορά και θα είσαι όλο και πιο κοντά στη νίκη.

2 Έλεγξε τα λάδια σου

Εννοείται ότι τώρα είναι καιρός να ελέγξεις τα επίπεδα της φυσικής σου κατάστασης και να κάνεις ένα τσεκ απ. Μην το αμελείς!

3 Βγες έξω

Ο διάδρομος είναι μια χαρά, αλλά δεν είναι δρόμος. Ακόμα και η πιο απότομη μηχανική κλίση δεν μπορεί να σε διδάξει πώς να τρέχεις σε άσφαλτο και σίγουρα δεν θα σε προετοιμάσει κατάλληλα για ένα runningevent.

4 Βάλε πρόγραμμα

Σχεδίασε με έναν προπονητή ή έναν γυμναστή το πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθείς μέχρι τον αγώνα που θέλεις να τρέξεις. Έτσι θα σημειώνεις την πρόοδό σου και θα ξέρεις ποια είναι τα όριά σου.

5 Ξεχώρισε δύο αγώνες που θέλεις οπωσδήποτε να τρέξεις

Βάλε κάτω το ημερολόγιό σου και ξεχώρισε δύο αγώνες στους οποίους θα ήθελες πολύ να τρέξεις. Μπορεί να έχουν την ίδια απόσταση αλλά δες το και ως πρόκληση να τρέξεις ένα 10ράκι και έναν ημιμαραθώνιο, έτσι για ποικιλία. Παρακάτω θα βρεις τα πιο σημαντικά running του φθινοπώρου.

02 Οκτωβρίου/ Poseidon Challenge: Ημιμαραθώνιος με τρέξιμο 21 και 10 χιλιομέτρων δίπλα στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, σε μία μαγευτική διαδρομή.

08 Οκτωβρίου/ Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Εύκολη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα.

7-9 Οκτωβρίου/Spetses Mini Marathon: Για 6η συνεχή χρονιά το ραντεβού στο νησί του Αργοσαρωνικού σε περιμένει.

16 Οκτωβρίου/ Run Me to the Moon: Στα Νότια Προάστια με 5 χιλιόμετρα τρεξίματος δίπλα στην παραλία της Γλυφάδας κάτω από το φως του φεγγαριού.

22 Οκτωβρίου /1ο Kallithea Night Run: Φώτισε τη νύχτα της Καλλιθέας στο πρώτο ruuning event.

Και μην ξεχάσεις στις 13 Νοεμβρίου είναι ο Athens Marathon. The Authentic: Μη χάσεις αυτό το μοναδικό γεγονός είτε κάνεις τον άθλο των 42 χλμ είτε περιοριστείς στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ.

wefit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ