Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες βαθμών των αντιπάλων της και να περάσει μόνη πρώτη στη βαθμολογία, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.

Στις 27 Ιανουαρίου 2008 η ΑΕΚ νικούσε τον Λεβαδειακό με 3-0 και ανέβαινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Περισσότερα από οκτώ χρόνια χρειάστηκε να περιμένουν την Ενωση για να έχουν ξανά αυτή την προοπτική και το σενάριο, θεωρητικά, ήταν ιδανικό. Τελικά δεν ήταν και τόσο… Ο Ηρακλής αποδείχθηκε πιο σκληρός από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι, οι Κιτρινόμαυροι ήταν χειρότεροι από ό,τι θα μπορούσε να υποθέσει κανείς και έτσι το 0-0 δεν επέτρεψε στην Ενωση να πατήσει μόνη κορυφή, έξι μέρες πριν πάει στο Καραϊσκάκη… Ελειψε πάρα πολύ ο Μάνταλος στην ΑΕΚ και πολύ ο Γκάλο, με τον Κετσπάγια να «πετάει» ουσιαστικά ένα 45λεπτο με τις επιλογές του και συγκεκριμένα αυτές των Πέκχαρτ-Μπακάκη, εκπλήσσοντας με το πώς πίστευε ότι ο Τσέχος θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην επίθεση…

Στα πρώτα λεπτα ο Πατίτο πήρε δύο πρωτοβουλίες και έκανε εύκολα λάθη. Δεν είναι και το πιο ασφαλές κριτήριο για να καταλάβεις πώς θα είναι η συνέχεια, αλλά δεν είναι και ό,τι πιο… αισιόδοξο να βλέπεις εύκολα λάθη. Και ο Τιμούρ Κετσπάγια με τους οπαδούς της ΑΕΚ είδαν πολλά τέτοια στο πρώτο 45λεπτο… Είτε γιατί το ήθελαν πολύ αφού η νίκη θα τους έστελνε στην κορυφή, είτε γιατί απλά δεν ήταν καλή η μέρα, σημασία έχει ότι η Ενωση άφησε το πρώτο ημίχρονο να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Ο Ηρακλής, από την άλλη πλευρά, δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό. Απλά έκανε αυτά που έπρεπε. Ηταν, δηλαδή, προσεκτικός πίσω, προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλό ρυθμό και έμοιαζε, απολύτως λογικά, ικανοποιημένος με τον τρόπο που κυλούσε το ματς. Ουσιαστική απειλή, άλλωστε, δεν ένιωσε σε κανένα σημείο ο Χουάντερσον, με εξαίρεση μια καλή κεφαλιά του Πατίτο στο 10′. Οι σέντρες, από εκεί και πέρα, πήγαιναν εύκολα στα χέρια του, τα κόρνερ δεν ήταν καλά εκτελεσμένα, ο Πέκχαρτ δεν έκανε ούτε μία σωστή ενέργεια… Και κάπως έτσι, το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κετσπάγια έβγαλε Βάργκας (ενοχλήσεις στον προσαγωγό) και Πέκχαρτ, βάζοντας Χριστοδουλόπουλο και Πλατέλλα. Η ΑΕΚ σίγουρα ήταν πιο ζωντανή σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, με τον Λάζαρο να κινείται βασικά… παντού στην επιθετική τετράδα. Πήγε στην κορυφή, γύρισε σαν 10άρι, πήγαινε στις δύο πλευρές, προσπαθούσε να βρει τη λύση.

Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο, με τον Ηρακλή να αμύνεται και την Ενωση να επιτίθεται, χωρίς πάντως να ξεπερνάει τις δυσκολίες του πρώτου 45λεπτου σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ευκαιριών. Κι όταν, τελικά, προέκυψε μια τέτοια, στο 67′, ο Ντίντακ έκανε κάτι απροσδιόριστο… Η τελευταία κίνηση του Κετσπάγια ήταν η είσοδος του Αραβίδη αντί του Σιμόες στο 72′, με την ΑΕΚ να τα παίζει όλα για όλα αφού ο Ηρακλής δεν έδειχνε ικανός να φύγει στην κόντρα με τον Περόνε…

Και όντως δεν έφυγε αλλά αυτό μάλλον δεν ενδιέφερε και πολύ τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έφυγαν τα λάθη και κράτησαν το 0-0, φεύγοντας με βαθμό από το ΟΑΚΑ.

Man of the match: Μπορεί να μοιραστεί ο τίτλος σε Τσιγκρίνσκι και Γιόχανσον. Βασικά, ένα κλικ πάνω είναι ο Σουηδός γιατί έπαιζε μόνος του στο κέντρο, με τον Μάνταλο να απουσιάζει και τον Σιμόες να μην είναι ακόμη σε καλή κατάσταση.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πέκχαρτ… Δεν δικαιολόγησε σε κανένα σημείο του πρώτου 45λεπτου -αφού έγινε αλλαγή στο ημίχρονο- το γιατί βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο ύψος του: Εξαιρετικός σε ακόμη ένα ματς ο Τσιγκρίνσκι, σταματούσε από την αρχή οποιαδήποτε προσπάθεια του Ηρακλή να επιτεθεί και να απειλήσει.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ντίντακ στο 67′, όταν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έκανε απλά την χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει.

Το στραγάλι: Σωστός σε γενικές γραμμές ο διαιτητής Μπλάνας. Εκανε ένα-δύο λάθη αλλά δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Το ταμείο του Gazzetta: Χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ… Οι Κιτρινόμαυροι μπορούσαν να γίνουν η μόνη ομάδα με 3×3 και να πάνε στο Καραϊσκάκη με +3 από τον Ολυμπιακό αλλά… Η ομάδα του Κετσπάγια έδειξε μπερδεμένη και τελικά όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή. Ο οποίος Ηρακλής, από την πλευρά του, παρουσιάζεται σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος πολύ πιο δυσκολοκατάβλητη ομάδα από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Σιμόες (72′ Αραβίδης), Γιόχανσον, Βάργκας (46′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πατίτο, Πέκχαρτ (46′ Πλατέλλας).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου (60′ Ζιάμπαρης), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (54′ Πασάς), Περόνε (83′ Λουκίνας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 116 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 116 Ο Γράντος τραυματίζεται προσπαθώντας να σώσει τον Διονύση, ενώ η Μαρία συγκρούεται με τον Μάρτιν...