Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-0

Κάπου εκεί στην θρυλική πλατεία της Νέας Σμύρνης θα πρέπει να κρύβεται καλά μία Λερναία Ύδρα. Αυτό το μυθικό τέρας που έβγαζε δύο κεφάλια για κάθε ένα που της έκοβαν. Τι κι αν έχασε μες το καλοκαίρι τον πρώτο του περσινό σκόρερ Τάσο Μπακασέτα; Τι κι αν άλλαξε προπονητή αφού είχε ολοκληρώσει την προετοιμασία του;

Ο Πανιώνιος ξέρει να βρίσκει λύσεις εκ των έσω να αναγεννάται από τις στάχτες του. Με εκπληκτικό ποδόσφαιρο, δύο γκολ από τον Ταξιάρχη Φούντα κι άλλο ένα από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (είχε και χαμένο πέναλτι) διέλυσε με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης κι έδειξε ότι τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαίο, όταν τα θεμέλια είναι γερά.

Εκεί που οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν. Τα νούμερα στο ημίχρονο έδειχναν 3-8 σε ότι αφορά τις τελικές και 2-7 σε ότι αφορά τα κόρνερ, όμως αν έβλεπε κανείς με τα μάτια του την αναμέτρηση, θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι αριθμοί έλεγαν ψέματα.

Ο Πανιώνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, σε σημείο που ο Μάκης Χάβος αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του τακτική παρέμβαση στο 36ο λεπτό (Χαμντανί αντί Τσιλιανίδη), βλέποντας ότι έχει χάσει όλο το κέντρο.

Ο Πανιώνιος είχε προλάβει να αστοχήσει σε ένα πέναλτι (στο 16ο λεπτό ο Κοζίτσκι έβγαλε την εκτέλεση του Ανσαριφάρντ), να ανοίξει το σκορ και να επιβάλλει τον ρυθμό του στην αναμέτρηση. Ο εκπληκτικός Καρίμ Ανσαριφάρντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε παράλληλα στον Φούντα, που απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (23’), σκοράροντας απέναντι στην παλιά του ομάδα!

Η μαγική τετράδα Μασούντ-Μπεν-Φούντας-Ανσαριφάρντ έκανε ότι ήθελε τους Αρκάδες, που έμοιαζαν σαν υπνωτισμένοι στο γήπεδο και αδυνατούσαν να κάνουν ακόμα και τα στοιχειώδη. Η επιλογή του Χάβου να ανεβάσει μερικά μέτρα την άμυνα του στην επανάληψη αποδείχθηκε καταδικαστική.

Ο Κοζίτσκι με έξοδο αυτοθυσίας πρόλαβε τον Φούντα (51’), όμως στην επόμενη φάση δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Η κάθετη του Μπεν ήταν σκέτη… μαχαιριά, ο Ανσαριφάρντ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας πλάσαρε τέλεια (51’) και το 2-0 ήταν γεγονός.

Μόνο που το κυανέρυθρο πάρτι δεν είχε τελειώσει. Ο Ταξιάρχης Φούντας με υπέροχο γυριστό βολ – πλανέ (57’, 3-0) έβαλε ακόμα πιο πλατιά την σφραγίδα του στο παιχνίδι, απογειώνοντας το γήπεδο, που δεν σταμάτησε να επευφημεί τον Πανιώνιο που δεν σταμάτησε εκεί.

Οι κυανέρυθροι που έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες με Μπεν (75’), Ολαϊτάν (84’), Ν’ Γκογκ (85’), δείχνοντας ότι και φέτος έχουν το υλικό για να κάνουν σπουδαία πράγματα στην Super League, συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησαν πέρυσι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούντ (83’ Καθάριος), Φούντας (69’ Ολαϊτάν), Μπεν, Ανσαριφάρντ (85’ Ν’ Γκογκ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Κοζίτσκι, Μπέρτος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Σεφίλ, Δημούτσος (46’ Νίκο Φερνάντες), Τσουκαλάς, Καλτσάς (54’ Φαρίνια), Μάσα, Τσιλιανίδης (36’ Χαμντανί), Ιωαννίδης.

Το ταμείο του αγώνα

Ο Πανιώνιος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες στον κόσμο του με αυτή την γεμάτη εμφάνιση. Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές κι έδειξε ότι θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να χτυπάει τέτοια παιχνίδια.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Μπορεί ο Φούντας να σκόραρε δύο φορές, ωστόσο οι δύο Ιρανοί του Πανιωνίου (Μασούντ, Ανσαριφάρντ) έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο. Ο πρώτος είχε το γενικό κουμάντο στα χαφ, ο δεύτερος είχε γκολ και ασίστ και με τις ενέργειες τους έδωσαν άλλο χρώμα στην αναμέτρηση.

Ο χειρότερος του αγώνα

Η αμυντική γραμμή των Αρκάδων πήρε στο σύνολο της πολύ χαμηλό βαθμό, με το κεντρικό δίδυμο των Κουρμπέλη και Σεφίλ να χάνει πολλές φάσεις, ειδικά στην πλάτη της.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Εύκολο το ματς για τον διαιτητή Παπαπέτρου, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει ακόμα ένα πέναλτι στον Πανιώνιο, όταν στο 30ό λεπτό ο Κουρμπέλης αγκάλιασε τον Ανσαριφάρντ εντός περιοχής.


sdna.gr

Προγνωστικά Πάμε Στοίχημα ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστροφή εισφορών, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, σε χιλιάδες επαγγελματίες – Ποιοι πληρώνονται την Τετάρτη

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, πραγματοποιείται η πέμπτη από τις διαδοχικές καταβολές ποσού 4.174.489,98 ευρώ σχετικά με την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδων...