Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Παρότι ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή στο δεύτερο μέρος και έφυγε με τη νίκη (2-1) από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Οι πρωταθλητές έφτασαν στη νίκη χάρη στη… χρυσή αλλαγή του Μπέντο, τον Ιντέγε που σημείωσε το νικητήριο γκολ και βρήκε δίχτυα για τρίτη διαδοχική αναμέτρηση απέναντι στον Ηρακλή. Μάλιστα ο Νιγηριανός με τέσσερα συνολικά γκολ φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι βάζοντας… δύσκολα στον Καπίνο και μόλις στο 5′ μετά γύρισμα του Κούρου από αριστερά, ο Περόνε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια και άνοιξε το σκορ με σουτ από κοντά! Αυτό το γκολ έμοιαζε να αποσυντονίζει τους παίκτες του Ολυμπιακού που χρειάστηκαν χρόνο ώστε να βρουν τα πατήματά τους, ενώ έφτασαν πιο κοντά στην ισοφάριση στο 28′ με τον Χουάντερσον να αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Μιλιβόγεβιτς. Στο ίδιο διάστημα, ο Ηρακλής ήταν απειλητικός στις αντεπιθέσεις με Λάμπρου και Περόνε να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 50′ ο Ιντζόγλου προσπαθώντας να διώξει την μπάλα, την βρήκε πέφτοντας με το χέρι με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται. Ενα λεπτό αργότερα, ο Τσόρι Ντομίνγκες ευστόχησε από τη βούλα και ισοφάρισε. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Κούρος τραυματίστηκε στον αυχένα και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο παίκτης υπέστη διάσειση.

Στο 75΄ ο Μάρτινς με εξαιρετική κάθετη τροφοδότησε τον Μπράουν Ιντέγε που λίγο νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Τσόρι και ο Νιγηριανός έγραψε το 1-2 στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, πετυχαίνοντας το 4ο γκολ του στη φετινή σεζόν.

* Στο 68 υπήρξε προσωρινή διακοπή λόγω πανό με «αντικοινωνικό περιεχόμενο»

ΓΚΟΛ: 5′ Περόνε – 51′ πεν. Ντομίνγκες, 75′ Ιντέγε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 17′ Ρούσσος, 27′ Ιντζόγλου, 90+4′ Σαραμάντας – 69′ Ντομίνγκες, 76′ Μάρτινς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 90′ Ιντζόγλου (2η κίτρινη)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Σερρών)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Κούρος (62′ Πασάς), Αγγελόπουλoς, Ιντζόγλου, Καραγκούνης, Λεοζίνιο, Λάμπρου (68′ Λούκινας), Περόνε (79′ Μπαρέτας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια (27′ Ρέτσος), Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (73′ Ιντέγε), Πάρντο (46′ Ελιονούσι), Σεμπά, Καρντόσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ