Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ – ΠΑΟΚ 1-2 Ο Κλάους είναι εδώ!

Ο Κλάους είναι εδώ! Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με επέστρεψε με εκκωφαντικό τρόπο στην ενδεκάδα του Δικεφάλου και με τα δύο προσωπικά του τέρματα χάρισε στην ομάδα του μία νίκη που της δίνει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Τα παιχνίδι δεν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Δικέφαλο, αφού μόλις στο 40ο δευτερόλεπτο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με γκολ του Κομλιτσένκο, με τον ίδιο παίκτη να έχει και δοκάρι (76′), λίγο πριν ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, πετύχει το δεύτερό του γκολ το οποίο έμελλε να δώσει και τη νίκη στους “ασπρόμαυρους”.

Ψυχρολουσία για ΠΑΟΚ

Με την «πλάτη» κολλημένη στον τοίχο βρέθηκε ο ΠΑΟΚ, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, η Λίμπερετς άνοιξε το σκορ με τον Κομλιτσένκο.

Μια ιστορία που δύσκολα να συναντήσει κανείς, αφού και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Καραμπάκ οι Τσέχοι είχαν σκοράρει μόλις στο 11ο δευτερόλεπτο (σ.σ. αυτό μάλιστα ήταν και το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Europa League).

Για το γκολ αυτό ευθύνη φέρει η περιφερειακή άμυνα του ΠΑΟΚ με τους παίκτες της Σλόβαν να φτάνουν εύκολα στην περιοχή του Γλύκου που στη φάση αυτή εκτέθηκε από την άμυνά του.

Αμεση απάντηση με τον Κλάους

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και ήταν ο Γλύκος αυτός που επί της ουσίας φρόντισε για την ισοφάριση, χάρη στην εξαιρετική ασίστ που έδωσε στον Γκάρι Ροντρίγκες με τον Αφρικανό να κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Σίκορα με τον Κλάους να σημαδεύει σωστά από τα έντεκα βήματα και να φέρνει το παιχνίδια στα ίσια.

Το χαρακτηριστικό του ΠΑΟΚ μετά το 1-1 όταν και ισορρόπησε την ψυχολογία του ήταν ότι δεν κινδύνευσε αμυντικά και κατά δεύτερον έφτανε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Παρόλα αυτά δεν είχε το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει ευκαιρίες, καθώς υστέρησε στην τελική πάσα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Βαρέλα βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα του Μπρέιτε με τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε».

«Οαση» ο Μυστακίδης

Με το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό και φάσεις στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Βλάνταν Ιβιτς, αποφάσισε να ρίξει στη «μάχη» τον Γιάννη Μυστακίδη, αντί του Τζάλμα Κάμπος. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός ήταν καθοριστικός για τον ΠΑΟΚ, αφού κατάφερε να δώσει πνοή μεσοεπιθετικά στην ομάδα του. Στο 72’ λίγο έλειψε να πετύχει και ένα όμορφο γκολ, όταν έκανε τη κούρσα από δεξιά , άφησε πίσω του δύο παίκτες της Λίμπερετς, «έπαιξε» το ένα δύο με τον Μάτος, όμως το πλασέ του δεν ήταν ιδανικό.

Δοκάρι ο Κομλιτσένκο

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου να κρατήσει μακριά από την άμυνα του την Λίμπερετς, ωστόσο μια στιγμή αδράνειας της άμυνας παραλίγο να στοιχίσει για τους «ασπρόμαυρους», όμως ο Κομλιτσένκο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Γλύκου στο 76’.

Το έφερε… τούμπα ο Κλάους

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η πρώτη ουσιαστικά φορά που η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΟΚ συνδυάστηκε είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί το γκολ της ανατροπής με τον Λέοβατς να σεντράρει και τον Κλάους με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Λίμπερετς, στέλνοντας στα… ουράνια του οπαδούς του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, όμως ο Γκάρι Ροντρίγκες έχασε και πάλι το άχαστο, όταν προ κενής εστίας και με τον Ντουμπράβκα να έχει ανέβει στην αντίπαλη περιοχή σε μία απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν, κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ.

Η (νέα) χαμένη ευκαιρία αυτή, δεν στοίχισε στην ομάδα του, αφού δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε για τελευταία φορά, με τους “ασπρόμαυρους” να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο μέσα στην Τσεχία.

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ (Χέντρι Tρπισόφσκι): Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Κούφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (73’ Καραφιάτ), Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουτς, Μπαρτλ (46’ Eκπάι), Μπαρτόσακ (79’ Μπάρος), Λάτκα.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (73’ Τιάμ), Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος (59’ Mυστακίδης), Κλάους (85’ Κρέσπο).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Φιορεντίνα 4

2. ΠΑΟΚ 4

————————–

3. Λίμπερετς 1

4. Καραμπάκ 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Καραμπάκ-ΠΑΟΚ

Λίμπερετς-Φιορεντίνα

Ο καλύτερος του αγώνα
Ο Κλάους. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ επέστρεψε στην ενδεκάδα και ήταν ο πολυτιμότερος για την ομάδα του. Ο Ελληνας επιθετικός πέτυχε δύο γκολ και ήταν αυτός που επί της ουσίας έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο… έλεγχος του διαιτητή
Αψογη διαιτησία από τον Τάμας Μπίγκαρ. Ο Ουγγρος διαιτητής πήρε την σωστή απόφαση στη φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ και γενικώς σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Τα πλάνα των προπονητών

Με σύστημα 4-3-3 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Ο Βλάνταν Ιβιτς επανέφερε στην ενδεκάδα τους Βαρέλα, Κλάους και Σάκχοφ, αφήνοντας εκτός τους Κουλούρη, Κρέσπο και τον Μπίσεσβαρ. Πάντως, με την είσοδο του Τιάμ στο 73′ ο Σέρβος τεχνικός άλλαξε την διάταξη της ομάδας του σε 4-2-3-1.

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ