Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-0

Οι δύο ομάδες μπήκαν «ορεξάτες» στο ματς, έδειξαν διάθεση να «τρέξουν», να «ψάξουν» το γκολ και τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στους «Ζωσιμάδες» κύλησαν σε γρήγορο ρυθμό. Μόλις στο 4′, μάλιστα, ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς και άνηκε στους Ηπειρώτες. Ο Ακόστα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κόντε έκανε την προβολή, αλλά ο Γκορμπούνοφ του είπε «όχι». Από το νέο κόρνερ και στη εξέλιξη της φάσης ο Μαμπουλού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο 26χρονος Γάλλος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος. Στο 8′ ήρθε το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σέντρα από δεξιά του Καρανίκα, ο Ζησόπουλος προσπάθησε να διώξει την μπάλα, σήκωσε ψηλά το πόδι και λίγο έλειψε να βρει το κεφάλι του Κόντε. Ο Αριστείδης Βάτσιος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ακόστα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι «γράφοντας» το 1-0.

Το γκολ του Ισπανού σαν να «ξύπνησε» τον Ατρόμητο, που του έλειπε, όμως, η τελική πάσα και η τελική προσπάθεια. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα ανέλαβαν τον έλεγχο του ματς και είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη. Στο 23′ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκόνδρα στον Λε Ταλέκ, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε «παίζετε».

Ο ΠΑΣ δεν είχε την μπάλα στα πόδια του, τουλάχιστον όχι όσο ο Ατρόμητος, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνος! Ακόστα, Κόντε, Μαμπουλού ήταν μόνιμη απειλή και στο 25′ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα! Ο Γάλλος επιθετικός κέρδισε τις κόντρες, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κοζορώνης έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 31′ σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση του Ατρόμητου με την κεφαλιά του Λε Ταλέκ να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 33′ ο Βασιλείου με ωραία ντρίμπλα απέφυγε τον Σκόνδρα, σούταρε, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη. Στο 38′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση! Μετά από κόρνερ ο Μπάγκα έπιασε την «καρφωτή» κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης φώναξε «παρών» και με μία εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Και αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε το 2-0 στο 41′. Μπίτολο και Λαζαρίδης δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, ο Μαμπουλού έγινε αποδέκτης της μπάλας και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Κοντέ, ο οποίος με πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το 2-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ήταν δεδομένο πως ο Ατρόμητος θα εντείνει τις προσπάθειες του στο δεύτερο μέρος και στο 47′ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μπάγκα έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα «συμβιβάστηκε» με την ιδέα των αντεπιθέσεων και στο 52′ ο Μαμπουλού έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς πρόλαβε τον Γκορμπούνοφ στην έξοδο, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 54′ ο Ατρόμητος έχασε μία σπάνια ευκαιρία για να μειώσει! Λε Ταλέκ και Πασχαλάκης «μονομάχησαν» στον αέρα, η μπάλα στρώθηκε στον Ντιγκινί, αλλά ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου έστειλε την μπάλα άουτ! Και, όπως και στο πρώτο μέρος, μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Ατρομήτου ήρθε γκολ για τον ΠΑΣ! Ο Μαμπουλού έκανε το γύρισμα από δεξιά, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν κατάφερε να απομακρύνει και στο 57′ ο Κόντε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Στο 70′ ο Μπίτολο έπιασε έναν «κεραυνό» από το ύψος της περιοχής και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 84′ ο Πασχαλάκης σταμάτησε με ωραία επέμβαση το σουτ του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Ως το φινάλε δεν άλλαξε το παραμικρό με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τον ΠΑΣ Γιάννενα να πραγματοποιεί μία ονειρεμένη πρεμιέρα στη Super League.

Το ταμείο του αγώνα

Μαμπουλού, Κόντε έμοιαζαν να παίζουν μαζί… μια ζωή, ταλαιπώρησαν αφάνταστα την άμυνα του Ατρόμητου και οδήγησαν τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μία άνετη νίκη. Οι Περιστεριώτες (που παρουσίασαν δυσλειτουργίες στα μετόπισθεν) αδικούνται από το τελικό σκορ (3-0), καθώς δημιούργησαν φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να τις «τελειώσουν».

Αυτοί που έκριναν το ματς

Μαμπουλού και Κόντε. Κόντε και Μαμπουλού! Ήταν τα πρώτα βιολιά του ΠΑΣ Γιάννινα και με τους Ακόστα, Καρανίκα σε… βοηθητικούς ρόλους έφεραν το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν στους «Ζωσιμάδες».

Ο χειρότερος του αγώνα

Θα ήταν άδικο να εστιάσουμε σε έναν για την ήττα του Ατρόμητου. Καθώς ναι μεν υπήρξαν προβλήματα στην άμυνα, αλλά και σε όλους όσοι «έκατσαν» ευκαιρίες στην επίθεση δεν κατάφεραν να τις ολοκληρώσουν! Συνολικά ήταν ένα ματς που δεν «βγήκε» στους φιλοξενούμενους.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Αριστείδης Βάτσιος στη φάση του πέναλτι του ΠΑΣ Γιάννινα έκρινε πως ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι και έδειξε την άσπρη βούλα για επικίνδυνο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι και ο Δέλλας στις δηλώσεις του μετά το ματς αμφισβήτησαν την απόφασή του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες (77′ Κούτρης), Σκόνδρας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Γιάκος (69′ Δώνης), Ακόστα, Κόντε (71′ Ζάιρο), Μαμπουλού.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Μπάγκα (63′ Κοντοές), Ούμπιντες, Λε Ταλέκ, Τόνσο, Ζησόπουλος, Ντιγκινί (70′ Παπαδόπουλος), Κιβρακίδης, Βασιλείου (55′ Μπρίτο), Λαζαρίδης.

Προγνωστικά Πάμε Στοίχημα ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ