Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 – ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηταν ένα θέμα που δεν είχε απάντηση ο Μάρκο Σίλβα. Παρά το γεγονός ότι ο περσινός Ολυμπιακός έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι φίλαθλοι είχαν την απορία για τον Εστέμπαν Καμπιάσο. Γιατί δηλαδή δεν παίζει ο Αργεντινός στον Ολυμπιακό. Πόσω μάλλον όταν είχε κάνει ένα επικό παιχνίδι μέσα στο Λονδίνο κόντρα στην Αρσεναλ και είχε… γλιτώσει τους «ερυθρόλευκους» σε όλα τα ντέρμπι.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός θα έχανε τον Καμπιάσο μιας και ο Σίλβα είχε εισηγηθεί την μη παραμονή του στην ομάδα. Ομως η αποχώρηση του Σίλβα, έβαλε τον Καμπιάσο ξανά στο αεροπλάνο για την Ελλάδα. Με καθυστέρηση ενός χρόνου το λάθος διορθώθηκε και ο Αργεντινός έχει τον ρόλο που του αξίζει. Και όχι μόνο τον έχει αλλά κάνει και την διαφορά. Ο λόγος δηλαδή που αποκτήθηκε πέρσι το καλοκαίρι.

Βασικός και 90λεπτος στα 36 πατούσε και τις δύο περιοχές. Εκοβε, έδινε εντολές και εν τέλει σκόραρε κιόλας. Το μοναδικό γκολ που χάρισε και τη νίκη στον Ολυμπιακό. Ενας μέτριος Ολυμπιακός αλλά αυτό του δίνει μεγαλύτερη αξία στο διπλό του. Προφανώς και δεν θα ήταν έτοιμη η ομάδα του Πάουλο Μπέντο με τόσες αλλαγές στο ρόστερ, ούτε τρομερά μεταμορφώμενη από τα ματς με την Χάποελ.

Ομως ο Ολυμπιακός με τον Πορτογάλο στον πάγκο έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς τα τρία από αυτά να είναι ευρωπαϊκά. Με το δεξί και στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός με διπλό στην Ελβετία το οποίο τον κάνει αυτόματα αφεντικό στον όμιλο για την πρόκριση και την πρώτη θέση.

ΕΔΩΣΕ ΜΕΤΡΑ, ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛ
Ο Ολυμπιακός πήγε στην Ελβετία με συγκεκριμένο σκοπό. Να μετρήσει τον αντίπαλο κατά την διάρκεια του αγώνα, να δώσει μέτρα και μέσα στο ματς να δει πότε θα μπορέσει να χτυπήσει για να πάρει τη νίκη. Το πλάνο τηρήθηκε πιστά παρά το γεγονός ότι ο Μπέντο είδε αρκετούς παίκτες του να μην βρίσκονται σε καλό βράδυ.

Ειδικά οι Ντα Κόστα και Μιλιβόγεβιτς μπήκαν με πολλά λάθη στο ματς και μπροστά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Ομως ο Λεάλι δεν ένιωσε πίεση από τους Ελβετούς, ούτε έφαγε πολλές φάσεις η άμυνά του. Οσες φορές χρειάστηκε όμως ο Ιταλός έδειξε ότι μπορεί να φορέσει τα γάντια του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και σε αυτά του Κυπέλλου.

Οσο έδινε μέτρα (και μπάλα) στους Ελβετούς ο Ολυμπιακός έβλεπε πως η άμυνα της Γιουνγκ Μπόις έχει πολλές αδυναμίες. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένας καλός συνδυασμός. Αυτός ήρθε στο 41′. Καμπιάσο σε Μάριν, αυτός σε Ιντέγε με τον Νιγηριανό να σπάει την μπάλα στον Αργεντινό ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο δεύτερο ημίχρονο το πλάνο δεν άλλαξε. Ειδικά από την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα. ΟΚ, η Γιουνγκ θα είχε τις φάσεις της, αλλά ένας πολύ καλός Μποτία και ένας πολύ σταθερός Λεάλι έκαναν τα πράγματα πολύ εύκολα για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στην Ελβετία αλλά το πρώτο πράγμα που ψάχνει ο Μπέντο είναι ο χρόνος για να δέσει την ομάδα για να μπορέσει να βγάλει το κάτι παραπάνω.

Μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει έχοντας το 4 στα 4. Τρεις ευρωπαϊκές νίκες και μια μεγάλη σε έκταση κόντρα στην Βέροια. Τι άλλο να του ζητήσει κανείς;

MVP: Εστέμπαν Καμπιάσο. Πο-λυ-τέ-λει-α. Για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσφέρει δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου στους συμπαίκτες του και στους φιλάθλους. No further comments

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Φράι. Δεν του βγήκε το ματς και ο Μποτία ήταν εξαιρετικός πάνω του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Λεάλι. Η ευλογία του να έχεις δύο ισάξιους γκολκίπερ. Ο Μπέντο αποφάσισε να δώσει τα ευρωπαϊκά ματς (και λογικά κι αυτά του Κυπέλλου) στον Ιταλό κι αυτός απάντησε με μία εξαιρετική εμφάνιση. Highlight η διπλή του επέμβαση στο 61′.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι φίλαθλοι της Γιουνγκ Μπόις οι οποίοι πήγαν να βάλουν φωτιά στους εαυτούς τους. Ευτυχώς αυτή δεν πήρε έκταση…

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή η διαιτησία του Μπόικο. Ο Ουκρανός ήταν κοντά στις φάσεις και οι περισσότερες αποφάσεις του ήταν σωστές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ενας μέτριος Ολυμπιακός έκανε αυτό που ακριβώς που έπρεπε. Δεν ανοίχτηκε, έμεινε σφικτός πίσω και πήρε το διπλό που του δίνει μεγάλο αβαντάζ για την πρόκριση έχοντας δύο σερί εντός έδρας ματς (με ΑΠΟΕΛ και Αστάνα). Η εμπειρία του έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο…

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: Εμβογκό, Ζούτερ, Ροσά, Φον Μπέργκεν, Λέσιακς, Ραβέ (85′ Ντουά), Ζακαριά, Μπερτόνε, Σουλεϊμανί, Κούμπο, Φρέι (78′ Σικ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια – Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν (61΄Μαρτίνς), Σεμπά, Ελιουνούσι – Ιντέγε (81 Ιντέγε)Προγνωστικά Για το Στοίχημα ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 Η Φιλιώ λέει στον Μίμη πως ο Νικόλας είναι διαφορετικός μετά την επιστροφή του. Θα...