Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-1

Στην Κέρκυρα έγινε η σέντρα της φετινής Super League, με τον τοπικό ΑΟΚ να υποδέχεται τον Πλατανιά σε ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων που θεωρητικά έχουν τους ίδιους στόχους στο πρωτάθλημα. Βεβαίως, οι Κρητικοί του Γιώργου Παράσχου να ευελπιστούν σαφώς σε κάτι καλύτερο από την περσινή 9η θέση. Η Κέρκυρα από την πλευρά της θα είναι σαφώς ικανοποιημένη αν τον επόμενο Μάιο έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν προσεκτικό και για τις δύο ομάδες, όπως ήταν μάλλον λογικό. Το τέμπο ήταν πολύ αργό και χωρίς την παραμικρή φάση για περίπου δέκα λεπτά, με τους γηπεδούχους να έχουν «φλύαρη» κατοχή μπάλας. Ωστόσο, μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Πλατανιάς ευτύχησε να πετύχει το γκολ που θα του έδινε τελικά και τη νίκη, για το ιδανικό ξεκίνημα στη σεζόν του!

Στο 11′, οι παίκτες του Παράσχου κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα που έφτασε δεξιά στον Αποστολόπουλο, αυτός έκανε τη σέντρα, ο Βενέτης έκανε «τσαφ» στην προσπάθειά του να διώξει και από κοντά ο Γιακουμάκης νίκησε τον Κουτζαβασίλη με προβολή. Στο 15′ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερη ευκαιρία για να καθαρίσουν το ματς, με τον ίδιο παίκτη, όμως ο Ντιμιτρόφσκι έκοψε τελευταία στιγμή με τάκλιν τον Κρητικό επιθετικό που βρισκόταν τετ-α-τετ με τον Κουτζαβασίλη. Ο Πλατανιάς ολοκλήρωσε το καλό του, επιθετικά, δεκάλεπτο, με ένα σουτ του Μανούσου από πολύ μακριά το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Κέρκυρας.

Σε γενικές γραμμές, σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ο Πλατανιάς ήταν η πιο οργανωμένη ομάδα και αυτή που είχε την περισσότερη… λογική στο παιχνίδι της. Η Κέρκυρα πάλι δεν μπορούσε να αναπτυχθεί παρά το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας που είχε. Ο ρυθμός του αγώνα πάντως ήταν γενικά πολύ αργός, με τον Πλατανιά μετά το γκολ που πέτυχε να περιμένει την Κέρκυρα καλά οργανωμένος στην άμυνά του.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν πάντως να… βγουν από τον λήθαργο στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και να δημιουργήσουν 2-3 καλές στιγμές για την ισοφάριση. Στο 30′ κεφαλιά του Ντιμιτρόφσκι πέρασε άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόντου, ενώ στο 41′ ο Σωτηρίου νικά τον Επστάιν στο τετ-α-τετ που είχε απέναντί του ο Γερμανός σε πολύ γρήγορη αντεπίθεση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μανούσος χάνει μοναδική ευκαιρία και για τον Πλατανιά για το 0-2, όμως κάνει τραγικό κοντρόλ απέναντι στον Κουτζαβασίλη που μαζεύει εύκολα τη μπάλα. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λεπτου, η Κέρκυρα χάνει ακόμη μια πολύ καλή διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Καρυπίδη να σώζει με τάκλιν το σουτ του Επστάιν μετά από κλέψιμο του Τουράμ και έπειτα με τον Σιόντη ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με την Κέρκυρα να προσπαθεί για την ισοφάριση αλλά να μην καταφέρνει να γίνει ουσιαστική. Στο 47′, ο Τουράμ, που μάλλον ήταν ο καλύτερος του αγώνα για τους γηπεδούχους, κάνει ωραία προσπάθεια και δυνατό σουτ που περνάει λίγο άουτ. Στο 51′, μετά από καλή ανάπτυξη της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου, η μπάλα καταλήγει στον Επστάιν που κάνει το γύρισμα από αριστερά για τον Κόντο, όμως το σουτ που δοκίμασε από το ύψος του πέναλτι ήταν αδύναμο. Τρία λεπτά μετά, στο 54′, η Κέρκυρα κάνει τρεις τις φάσεις της στην επανάληψη, όμως η κεφαλιά του Ντιμιτρόφσκι μετά από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν καταλήγει στα χέρια του Σωτηρίου.

Η παραπάνω θα ήταν και η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι για αρκετή ώρα, αφού στη συνέχεια το ματς έγινε σκληρό, με πολλές διακοπές για φάουλ, κάρτες και κάποιους μικροτραυματισμούς. Κάτι που προφανώς συνέφερε τους Κρητικούς. Μέχρι το 70′ το παιχνίδι κύλησε χωρίς τίποτα το αξιοσημείωτο, μέχρι την κεφαλιά άουτ του Γεωργίου έπειτα από σέντρα του Επστάιν. Τελευτία καλή ευκαιρία για την Κέρκυρα ήταν αυτή του 79ου λεπτού, με τα δύο σουτ από Τουράμ και Επστάιν μέσα από την περιοχή που δεν απέφεραν καρπούς.

Ο Πλατανιάς από την πλευρά του πέρασε ένα ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο απλώς παίζοντας καλή άμυνα, κάτι που αποδείχθηκε και υπεραρκετό για να πάρει την πρώτη του νίκη σε πρεμιέρα Super League και να ξεκινήσει ιδανικά μια σεζόν στην οποία θα προσπαθήσει για το… κάτι παραπάνω!

Το ταμείο του αγώνα
Ιδανική πρεμιέρα του Πλατανιά στο φετινό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Παράσχου να ξεκινά ακριβώς όπως τελείωσε και το περσινό. Μια ομάδα ποιοτική, με λύσεις σε όλες τις γραμμές και κυρίως, δουλεμένη που δείχνει ικανή για το κάτι καλύτερο από την 9η θέση που πήρε την περασμένη σεζόν. Κόντρα στην Κέρκυρα βρήκε νωρίς το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα και στη συνέχεια διαχειρίστηκε… επαρκώς το παιχνίδι μέχρι να φτάσει στη νίκη.

Αυτοί που έκριναν το ματς
Για τον Πλατανιά, ο Γιακουμάκης έβαλε ένα γκολ και είχε ακόμη 1-2 καλές στιγμές, ο Σωτηρίου έκανε τη δουλειά του στο τέρμα όποτε χρειάστηκε, ενώ καλά τα πήγε γενικά στο ανασταλτικό κομμάτι ολόκληρη η μεσαία γραμμή. Για την Κέρκυρα, ο Επστάιν και ο Τουράμ έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όμως σε αυτό το ματς δεν αξιοποίησαν τις φάσεις που βρήκαν ή δημιούργησαν οι ίδιοι.

Ο χειρότερος του αγώνα
Το κέντρο άμυνας των γηπεδούχων με τους Ντιμιτρόφσκι, Βενέτη αντιμετώπισε αρκετά «θέματα», όπως για παράδειγμα στη φάση του γκολ που ο δεύτερος έκανε το «τσαφ» που έδωσε στον Γιακουμάκη την ευκαιρία να βάλει το γκολ που έκρινε το ματς.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Σωστές στο σύνολό τους οι αποφάσεις του Παπαδόπουλου, ο οποίος πάντως στο τέλος μάλλον χάρισε 1-2 κάρτες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ναζίμ (46’ Ντουαλά), Βενέτης, Ζορμπάς (75’ Γεωργακόπουλος), Γκόμες, Κόντος (68’ Γεωργίου), Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος: Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (77’ Κάργας), Μανούσος (90’+2’ Ντίνας), Τσουράκης (64’ Ντεβέσα), Γιακουμάκης.
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
Τέταρτος: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ